10% heffing over spaargeld

By Tom Lassing / 16 oktober 2013

Binnengekomen vraag:
Die 10% heffing kunnen ze dit dan niet incasseren op aandelen, edelmetalen of bij Pacific bank?
– Daar heb ik laatst al eens over geschreven… (http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/where-to-stash-your-cash.html en http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/wat-als-de-haircut-er-komt.html)
Neen, op aandelen bijvoorbeeld liggen soms al verplichtingen en dat is geen cash geld.

Zou je dus daar zo maar een heffing over doen, dan komen ingezetenen in de cashproblemen en zou de aandelenmarkt kunnen instorten vanwege het aanbod aan aandelen om het af te dragen belastinggeld ineens cash te maken.
Het gaat ze er om snel 10% te stelen. Het is niet de bedoeling dat u de tijd krijgt uw verdediging voor te bereiden.
Het IMF schrijft er wel over, maar dat is naar mijn idee om de insiders te waarschuwen. 99% van de inwoners gaat niets doen met deze proefballon. Bijna niemand gaat nu bewust spaargeld omzetten in goud, zilver of naar het buitenland buiten Europa brengen. Te veel moeite, het zal wel loslopen… wat ook de excuses zijn, ze doen niets.
Als je als overheid gaat stellen dat je 10% van het totale vermogen wilt hebben, dus ook vermogen buiten de grijpgrage handen binnen Europa, dan wordt het verhaal heel ingewikkeld en gaat het allemaal lang duren. De kans is dan groot dat mensen het vermogen gaan verbergen en de kans is er dat het een enorme hoeveelheid werk gaat kosten om het te innen. Dan is 10% te weinig vanwege de kosten en uiteindelijk win je dan niets.
Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat ze meer willen dan snel 10% of iets meer van het makkelijk te grijpen spaargeld. De Europese banken werken wel mee met deze diefstal. Dat is dus het probleem niet. Spaargeld is immers in feite een beetje asociaal geld… Immers staat het maar niets te doen… Op dit moment zou dat spaargeld prima gebruikt kunnen worden voor het stimuleren van de economie… toch? Nu staat alleen al in België en Nederland in totaal 600 miljard euro op spaarrekeningen… Vanuit de politiek gezien is dat een pot met goud die wel heel aantrekkelijk is.
Vandaar dat ze er wel in willen graaien.
Vandaar dat ik rekening aanraad buiten Europa, OF zet het spaargeld om in andere middelen, waaronder zilver en goud en ook dat of fysiek thuis (of begraven in de tuin, maar laat je buurman het niet zien) maar liever ook ergens in een kluis buiten Europa. Waarom denkt u dat de AFM u dit zo onmogelijk wil maken? Bij Goldmoney mag u als Nederlander geen rekening meer openen en bij BullionVault mag u wel een rekening openen als Nederlander, maar hun beloningssysteem voor nieuwe klanten mag niet aan Nederlanders uitkeren. Dat weerhoudt me er niet van toch reclame voor ze te maken, ook als ik geen beloning voor nieuwe klanten krijg. De winstmarge voor BullionVault is dan gewoon wat hoger als het om Nederlandse klanten gaat.

4 comments

Leave a comment: