500 euro spaargeld

munten

muntenTom, ik zou willen beleggen, maar eerlijk gezegd is ook mijn ‘vrij vermogen’ nu slechts 500 euro. Ik weet naar aanleiding van je eerdere reactie op een vraag van een ander dat ik bepaalde verwachtingen niet moet hebben, maar wat kan ik wél doen met mijn 500 euro? Wat kan ik doen?
– Het antwoord daarop is even lastig, omdat ik niet weet hoe snel uw 500 euro weer 20.000 euro kan zijn. Heeft u een mooi inkomen, of groeit deze 500 euro maar amper aan?
Als u op zich een mooi inkomen heeft, maar nu gewoon even geen geld, dat lijkt het me verstandig om vanaf nu heel bewust om te gaan met geld sparen en geld beleggen.
Er zijn namelijk enorme voordelen te behalen als uw vermogen u ook inkomen gaat opleveren. Zeker als u een vast inkomen heeft. Extra inkomen vanuit vermogen is dan als een onverwachte bonus.
Een cursus over geld beleggen, maar ook een cursus over geld uitgeven is dan zeer aan te bevelen. Ik zou geen spaargeld bij de bank aanhouden, maar of het geld cash aanhouden, of het toch al op een beleggingsrekening zetten, als u die rekening al heeft.
Maar stel even dat u amper uitzicht heeft op veel meer spaargeld. U bent blij met die 500 euro en wilt deze vooral niet kwijtraken…
Ik zou dan kiezen voor enige veiligheid in de vorm van wat lang houdbaar voedsel en zou de rest van het geld cash aanhouden, en niet bij de bank. “Sparen” is dan ook om ooit geen eten te hoeven kopen omdat u die uitgave al eens deed. In feite is de eten dan uw bescherming tegen inflatie. Stel namelijk dat het ooit, om wat voor reden dan ook even mis gaat in de samenleving. Het eerste dat in prijs zal stijgen is voedsel. Dáárvoor koopt u altijd wat langer houdbaar voedsel. U bent dan niet direct slachtoffer en ook nog eens uw laatste geld kwijt aan een paar happen voedsel.
Mijn ‘algemene’ advies is wat geld cash houden, om altijd wat bij de hand te hebben, ook als de bank om wat voor reden dan ook dicht is. Ik zou GEEN groot spaargeld op een bankrekening aanhouden. Door de inflatie kost het geld en het is gewoon te gevaarlijk om spaargeld aan banken toe te vertrouwen. Weet u wat banken met uw geld doen? Ze gaan er enorm risicovol mee op de beurs speculeren. Als ze er succesvol in zijn, krijgen de topmanagers een bonus. Zijn ze er niet succesvol in, dan gaat u als spaarder de rekening krijgen. De verliezen wordt bij betalingsonmacht van de bank voortaan met uw spaargeld gecompenseerd. Dat risico moet u niet willen lopen.
Wat u wel kan doen, is geld op bankrekeningen aanhouden van banken die zelf niets met uw geld doen. Euro Pacific is zo’n bank. Ik raad het niet aan met 500 euro, maar als u enkele tienduizenden euro’s of meer heeft, dan is die bank een veilige plek. U krijgt er echter geen rente. Ze doen immers ook niets met uw geld…
Heeft u slechts 500 euro, dan is het niet nodig uw geld op een bankrekening buiten Europa te zetten. Net zoals het weinig zin heeft te gaan beleggen. Immers, zou het één keer mis gaan, dan heeft u niets om het verlies mee goed te kunnen maken. Lang houdbaar voedsel, minstens 24 liter drinkwater en de rest cash en misschien wat in zilveren munten. Dat zou ik doen met 500 euro.

Bron: BeursBox.nl 500 euro spaargeld