Argentinië’s peso lijkt niet te redden

By Admin / 1 juli 2018

Argentinië spendeerde vrijdag een miljard dollar om de peso te redden en faalde jammerlijk…

 

De laatste dagen waren niet bepaald super voor Argentinië.

Ondanks eindeloze discussies over het reddingsplan van het IMF en hoe het de toekomst van het land veilig moet stellen en hervormingen mogelijk maakt, stortte de valuta vrijdag in naar een nieuw recordniveau …

Hoewel wij  met ons eurootje vooralsnog veilig lijken te zitten hebben we hier in Europa genoeg zorgen over Griekenland Italië en Spanje.

Dus vraag ik me dan af waar deze mensen in Argentinië  het beste mee af waren geweest sinds  vorig jaar en hoe zou dat zijn voor een belegger die zich zorgen begint te maken in Europa.  En dan wordt het een kwestie van wanneer en hoe stap je in.

Zou je op 1 januari 2018 bitcoins gekocht hebben  stond je nu nog op verlies en als je goud ingekocht had was je beter af nu dan met Argentijnse pesos ook al staat goud nu fors lager in dollars.

 

Wat is wijsheid ?

Bitcoins alleen zijn een te groot risico omdat ze nogal fluctueren. Ze hebben veel potentie voor groei maar er zullen altijd nieuwe coins komen die de positie van de bitcoin aanvallen.  Een mandje met de top 10 coins is dan stabieler.   Tevens weet je niet wanneer je in moet stappen. Nu lijkt het goedkoop maar dat leek het half januari ook en toch daalde de koers 20% verder naar 6000 dollar.

Daarom is het beter om een positie op te bouwen in de loop van de tijd. Door bij voorbeeld iedere maand 10% van je bitcoin positie te kopen.  Na tien maanden heb je dan een volledige positie die de grootste pieken en dalen vermeden heeft.

Dus spreiden en geleidelijk instappen 

Het lijkt er op dat de Argentijnen beter af geweest waren als ze op enig moment ingestapt waren met 33% goud 33% zilver en 33% bitcoins.  Goud en zilver zijn stabieler maar het punt is dat het lastig is om met goud stukken lastig betalen is. Iets gaan bestellen op internet is dan ook bijna niet mogelijk dus bitcoins zijn best handig. In Venezuela zijn ze breed in gebruik en daarvoor was het al populair in Zimbabwe nadat iedereen daar Trillionair werd in een paar maanden tijd…

De metalen staan er nu weer koopwaardig bij dus nu 100% instappen in edelmetaal is te overwegen gezien de stand van de markt en chaos op de wereldmarkten, gefaseerd instappen is historisch gezien bijna altijd beter.  Kijk hier eens naar het aanbod van fysiek goud en zilver.

Luchtkasteel

Veel lezers van BeurZ zijn al goud en zilver bezitters uit de overtuiging dat er genoeg redenen zijn om te verwachten dat na jaren lang geld drukken het luchtkasteel een keer moet leeglopen. Mocht u nog twijfelen of meer informatie zoeken dan beveel ik u mijn favoriete blog aan: Zerohedge https://www.zerohedge.com 

 

Leave a comment: