Bedrog advertenties

Kent u deze advertentie:
“Homeless man turns $500 into $978,750 in just five weeks
Jake Studebaker had lost his house… and was living on the streets of Los Angeles.
Things were looking pretty grim for Jake, until one day he was notified that his grandfather left him a $500 inheritance. You won’t believe what he did with it…
Jake went into a local brokerage office and turned that $500 into $978,570 — in just five weeks of trading — all thanks to a simple secret he discovered.
The brokers were absolutely stunned. But here’s the thing: you can do this, too.”
Er zijn ook versies in het Nederlands. Een huisvrouw, een advocaat, een timmerman, allemaal hadden ze weinig geld en nu verdienen ze duizenden euro’s per maand.

Het klinkt allemaal prachtig, maar het is allemaal verzonnen door de marketing mensen van de aanbieders van vooral binaire opties en valutahandelaren.
Legale oplichting noem ik het, want de AFM is er OK mee. Je mag de nodige vrijheid nemen als je financiële producten aanprijst. De genoemde rendementen hoeven helemaal niet waar te zijn.
En dat feit wordt dan ook dat enorm misbruikt door menige aanbieder. Op hun sites zie je prachtige trades. Maar wat ze er niet bij vertellen, is dat over bijvoorbeeld de trades van vorige jaren de beroerdste trades weggehaald zijn. Het rendement komt dan veel mooier uit. Het mag. Je hebt als aanbieder namelijk marketing vrijheid.
Laat u dus niet foppen over de behaalde rendementen die u bij dat soort productaanbieders leest. Die resultaten en de prachtige verhalen over succesvolle traders mogen volkomen gelogen zijn. Het is maar dat u het weet.

Bron: BeursBox.nl Bedrog advertenties (Tom Lassing)