Bedrog op grote schaal

By Tom Lassing / 9 december 2013

(17 jul 2008, 09:19 Tom Lassing indertijd op hyves geplaatst)
Gisteren kreeg ik weer zo’n ad mail van Schaeffer’s. Dit houdt in, een mailtje met daarin een schreeuwende koopaanbeveling voor een piepklein aandeel dat uiteraard op de OTC staat en nog nooit enige winst maakte. Gemiddelde dagelijkse beursomzet is 80.000 dollar waard. Met de aandelen op $2 per stuk houdt dat dus in dat er gemiddeld 40.000 stukjes omgaan.
De schreeuwende koopaanbeveling, met uiteraard de vermelding dat het de volgende Google, My-Space of You Tube winstmaker is, gaat naar tienduizenden, misschien wel honderdduizenden beleggers.
Wat doet het aangeprezen bedrijf? Heeft ze iets speciaals, iets unieks? Neen, ze maakt voor websites forums en message boards en ze verzameld gegevens over de gebruikers daarvan. Ik zie daar vooralsnog niets unieks aan. In bijna iedere grote stad vindt u zulke bedrijven. De meesten zijn echter niet beursgenoteerd. Die beursnotering maakt wat mij betreft dit bedrijf niet interessanter. Ze hebben maar liefst 4 medewerkers in dienst… Nogal een wereldbedrijf dat nu al met Google vergeleken mag worden… Het bedrijf is overigens nu al wel 80 miljoen waard. Per medewerker is dat dus een gigantische waardering… nu al…
Natuurlijk kan ik het mis hebben, maar naar mijn idee hebben we hier te maken met de volgende UTUC, de volgende AMSI of de volgende MIGS. U kent die aandelen niet? Bless your soul. Het waren ooit ook door deze en/of vergelijkbare services gehypte aandelen en zijn nu weinig meer waard. Ik schat de kans op 99,9% in dat hetzelfde met CRWG.ob gaat gebeuren.

– Het is nu eind 2013. De aandelen bestaan nog steeds en zijn 0.09 dollar per stuk waard. Helaas bleek mijn inschatting indertijd juist te zijn…

Bron: BeursBox.nl Bedrog op grote schaal

Leave a comment: