BitCoins het digitale goud?

By Tom Lassing / 3 november 2013
bitcoins

In deze aflevering van het Keiser report aandacht voor BitCoins. In Afrika, met name Kenia, wordt BitCoins al op grote schaal gebruikt om via de mobile telefoon elkaar te betalen. Dit gebeurt omdat de lokale valuta te veel aan inflatie onderhevig is.

Baidu, de Chinese Google, accepteert sinds kort Bitcoin betalingen voor muziek downloads.

BitCoins lijken in vele opzichten op goud en dat maakt het een inflatievrij betalingsinstrument en daardoor interessant voor consumenten en direct een bedreiging voor centrale banken want die kunnen dan niet meer gratis bijdrukken.

Een bestand met nullen en enen op je computer?

Klopt een Bitcoin is niet meer dan dat maar het verschil met euro’s en dollars is zo groot niet als je bedenkt dat Ben Bernanke iedere maand 85 miljard ( 85 000 000 000 ) bijdrukt door in zijn computer een getal te typen. Een fiat valuta die niet bedekt is door bezittingen is niks behalve de waarde die we er onderling aan geven.

Dat steeds meer mensen hun aandacht richten op Bitcoin komt met name door het feit dat het een veel eerlijker systeem is. Niemand kan even wat bijdrukken om de begroting sluitend te maken.

Goud wordt zwaar gemanipuleerd door de overheden met als reden dat goud een functie heeft in de waarde van de dollar.  Dit gaan ze volhouden totdat het klapt. BitCoins staan niet op de balans dus die hoeven nog niet gemanipuleerd te worden. Pas nadat Hedgefunds massaal op de BitCoins duiken om de boot niet te missen wordt het interessant voor manipulatie.  Tegen die tijd staat de koers van BitCoins wel veel hoger.

Ga ik alles omzetten naar Bitcoin?

Nee natuurlijk niet, net als met iedere belegging ga ik een risico inschatting maken en een klein deel van mijn vermogen in BitCoins beleggen. Recente ontwikkelingen geven aan dat BitCoins werken en steeds meer geaccepteerd worden.

Kijk ook deze video van Max Keizer

httpv://www.youtube.com/watch?v=FzSuEa-8YSE

3 comments

Leave a comment: