BullionVault vergeleken met GoldMoney

By Tom Lassing / 21 augustus 2011

BullionVault vergeleken met GoldMoney

Naar aanleiding van de tijdelijke klantenstop bij Goldmoney, vragen van lezers mij waar ze online goud en zilver kunnen kopen. Deze week ben ik gaan zoeken naar andere online goudrekening aanbieders. Een goed alternatief op Goldmoney is Bullionvault.  Hieronder de samenvatting in Engels.

 Website BullionVault GoldMoney
Titel
(vorm van eigendom)
Bewaargevingsovereenkomst, dat wil zeggen uw goud maakt geen deel uit van de balans van BullionVault, maar het wordt op uw naam geregistreerd. Zelfs in geval van faillissement BullionVault, kunnen de crediteuren van BullionVault geen aanspraak maken op uw goud, want wettelijk BullionVault is slechts uw beheersorganisatie.Bewaargevingsovereenkomst, dat wil zeggen uw goud maakt geen deel uit van de balans van BullionVault, maar het wordt op uw naam geregistreerd. Zelfs in geval van faillissement Goldmoney, kunnen de crediteuren van Goldmoney geen aanspraak maken op uw goud, want wettelijk Goldmoney is slechts uw beheersorganisatie.
Wetgeving en reguleringEngels recht & London Bullion Market Association regels Jersey Financial Services Commission (JFSC)
Kluis locatiesLondon, New York, ZurichLondon, Zurich, Hong-Kong
Kluis beheerderVIA-MATVIA-MAT
Wie koop uw goud terug?BullionVault werkt als een marktplaats. Andere kopers kopen uw goud als uw laatprijs overeenkomt met hun laatprijs. Tegens is BullionVault zelf actief als koper / verkoper.GoldMoney garandeert om het goud in te kopen tegen de huidige LBMA London Fix price. Je kunt het goud laten afleveren en elders bewaren of verkopen.
Auditingdagelijkse rapporten door VIA-MAT; jaarlijkse audits door Albert Goodman3 maandelijkse audits door Deloitte & Touche
Levering van fysiek goud2.5% voor baren boven de 400oz daaronder 5% 2,75% voor kilo baren  4%  voor 100gr baren
Spread ( bied – laat koers)Afhankelijk van de marktvraag en activiteit. Normaal in de 0.20-0.80% range ($2-$10)Geen.
Verkoopkosten0.50%-0.05%
(Bij transactiegrootte van $2,000-$1,000,000)
geen verkoopkosten
Aankoopkosten0.50%-0.05%
(Bij transactiegrootte van $2,000-$1,000,000)
2.49%-0.98%
(Bij transactiegrootte van $2,000-$1,000,000)
Bewaarkosten0.12% (Goud)/
0.48% (Zilver) er zijn minimum bedragen.
0.18% (Goud)/
0.49% (Zilver) er zijn minimum bedragen en verschillen per kluis locatie.
 www.BullionVault.com www.GoldMoney.com

Ik heb zelf een rekening geopend nadat ik  de verschillen vergeleken heb. Het enige nadeel is dat het onder de Engelse wet valt. Link naar  BullionVault

4 comments

Leave a comment: