Cashvrije economie

Het is nu bijna officieel geworden. De banken en de centrale banken willen heel graag een maatschappij waarbij iedereen verplicht is om alle transacties via de banken te doen. De reden is niet zozeer een totale financiële controle, al is dat mooi meegenomen.
Neen, de reden is vooral het feit dat je daarmee het gedrag van mensen keihard kan sturen.
Wil je dat ze meer geld gaan uitgeven, dan introduceer je gewoon een boete rente.
In feite werkt de Oostenrijkse school ook zo. Wil je ‘echt’ geld effectiever rond laten gaan, dan moet dat geld waarde verliezen als je het niets laat doen.
In de kern is er dus niets mis met boete rente. Het is alleen mis als je geld een eigenaar geeft, anders dan degene die het bezit.
Anders gezegd… Het feit dat ons geld in feite van de banken is, is het probleem. Geld hoort niet uit niets door banken gecreëerd te kunnen worden waarna ze er rente voor vragen. Dat is fout. Dat geld vervolgens gedwongen op de bankrekening moeten aanhouden waarna de banken ook nog eens boeterente mogen vragen, is helemaal de bevestiging dat de banken het land en de wereld regeren.
Dat moeten we dus niet willen. De cashvrije economie is een doelstelling die voor de mensheid pertinent ongewenst is als het gaat in combinatie met het huidige geldsysteem.
De cashvrije samenleving is op die manier jezelf volledig onderwerpen aan de banken. En dan bedoel ik ook echt onderwerpen, want als de bank je rekening dan sluit, dan kan je ook echt helemaal niets meer.
Zoveel macht bij een commerciële sector die stijf staat van fraude en bedrog is een misdaad tegen de mensheid.

Bron: BeursBox.nl Cashvrije economie (Tom Lassing)

One thought on “Cashvrije economie

  1. de mensen het volk is zo verwend dat men geen enkele verantwoording neemt en zich zo laat afslachten door een stelletje boeven.

Reacties zijn gesloten