Comex goudopslag nagenoeg leeg

De afgelopen weken was er een angstaanjagende stilte bij de Comex. In feite was de totale hoeveelheid fysiek leverbare, ofwel “het geregistreerde” goud, in januari vrijwel ongewijzigd gebleven op 275K ounces.

Tot gisteren, toen bleek uit de meest recente update van de Comex kluis, dat maar liefst 201.345 ounces “geregistreerd goud (leverbaar)”  is op verzoek van de eigenaar verschoven naar de “Eligible (gereserveerd op naam)” categorie. Daarmee verminderd  de totale berg van Comex geregistreerd(leverbaar) goud met 73 %, van 275K tot slechts 74K

Nu zijn er 542 goudclaims per ounce goud in de comex “leverbare” voorraad waarmee de hele Comex goudvoorraad en prijsvorming een farce is geworden.

comex gold coverage ratio_0

 

Lees verder http://www.zerohedge.com/news/2016-01-26/comex-snaps-gold-dilution-hits-record-542-oz-gold-claims-every-ounce-physical

2 thoughts on “Comex goudopslag nagenoeg leeg

 1. wat moeten we nu daadwerkelijk geloven of vertrouwen het juiste woord.
  Al jaren en jaren word de prijs en aantallen door de big 5 bepaald.
  Jantje met het bekende petje is steeds de dupe.
  Als we eens afspreken om deze jantjes te mobiliseren en met zijn allen
  de papieren goudcoupons in te wisselen in echte tastbare kilos,
  1. paniek
  2. goudprijs omhoog
  3. leuke oefening van de jantje

  Ik ben de eerste die meedoet !!!!

 2. Waarom zou je zelf wachten tot iedereen meedoet. Nu zelf je goud fysiek opvragen.
  Als je het zelf in handen hebt, ben je pas gerust. Anders zou het wel eens kunnen dat je slechts een papieren schuldbekentenis hebt. En als het hun goed uitkomt : een schuldbekentenis met de waarde waarop je dit aangekocht hebt.

Reacties zijn gesloten