Cryptomarkt heeft forse daling nodig

By Tom Lassing / 6 mei 2018

Dit klinkt u misschien raar in de oren, maar de reden is simpel. In 2017 zijn we cryptomunten massaal gaan zien als middelen om snel rijk te worden. Je kocht ze, hield ze een paar weken vast en dan kon je er met een forse winst uit. (Of iedereen dat ook deed is een ander punt)

Wat echter vrijwel stilviel, was dat crypto’s ook gebruikt bleven worden als munt. Transacties in bijvoorbeeld bitcoin werden vreselijk duur en daarmee om die reden al oninteressant.
Een kop koffie van 2 euro afrekenen met een transactiekostenpost van 20 euro is niet echt een handige zet. Reddit verbood op een gegeven moment transacties in crypto’s vanwege juist die hoge transactiekosten. ( Maar gaf deze week aan dat dat besluit nu heroverwogen wordt.)

Aanpassingen in het bitcoin systeem en bij andere crypto’s kunnen de transactiekosten wel omlaag brengen, maar niet het feit dat mensen deze munten als speculatieobject zien en niet langer als munt. Daarom zou een forse daling een goede zaak zijn. Crypto’s zouden serieus 90% van hun ‘waarde’ moeten verliezen om het vertrouwen er in als spaarobject eruit te rammen. Het zouden weer munten moeten worden, geen modern ongedekt goud.  Onze visie is op dit moment dat de kans op een daling aanzienlijk is. We hebben de laatste twee dagen daarin scheef gezeten want de koers van bitcoin steeg van 7.600 naar bijna 8.200.

Bron: BeursBox.nl

Leave a comment: