De gekte van de Euro

By Admin / 15 april 2018

Laten we het eens hebben over de gekte van de Euro waarvan we iedere keer lezen dat er weer tientallen miljarden van bijgedrukt worden om een EU project te financieren of een failliete bank te redden.

1) De Euro is een fiat munt
2) Iedere fiat munt uit de geschiedenis is door inflatie naar nul gegaan en goud heeft altijd haar waarde behouden.
Als we het over inflatie hebben: In 2000 kostte een biertje 1,28 euro gisteren rekende ik 2.60 euro af op de markt in Eindhoven. Bron CBS https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2010/08/biertje-bijna-7-cent-per-jaar-duurder
maw de waarde van de EURO is hard naar de nul aan het gaan.

Bla bla bla inflatie, zo gaat het nu eenmaal e.a. hegeliaanse dialectiek om u te verwarren.

3) Feit is dat de koopkracht van de Bitcoin met honderden procenten is gestegen sinds vorig jaar.
En dat komt met name doordat er niet een bureaucraat in Brussel de hoeveelheid Bitcoins zit te beheren en daarmee de inflatie en de waarde. Het punt met Bitcoins is dat er geen bijgedrukt kunnen worden en daarmee wordt het net als goud waardevaster naarmate de acceptatie groeit.

Ja voordat Bitcoins gebruikt kan worden als geld zal het moeten stabiliseren in waarde en zullen de transactiekosten omlaag moeten maar met de acceptatie/rollout van het lightning netwerk op de blockchain is dat binnenkort realiteit.
https://www.forbes.com/sites/ktorpey/2018/03/15/bitcoins-highly-anticipated-lightning-network-goes-live-as-startup-raises-2-5-million/#2dd5f9b67eb0

Daarna gaat zal het gebruik toenemen en daarmee de netwerkwaarde exponentieel toenemen.

Bitcoin lows:
$2 2011
$3.8 2012
$34 2013
$152 2014
$177 2015
$387 2016
$891 2017
$6600 2018
Bron: https://www.buybitcoinworldwide.com/price/
Ik zeg: De low van Bitcoin volgend jaar is minstens 12.000 euro

 

De fout die Tom maakt in zijn artikel (https://beurz.com/moet-een-munt-wel-waarde-hebben-tom-lassing/) is dat het waanzin is dat Bitcoin 1 milioen Euro waard zou kunnen zijn.

De functie van geld is hoofdzakelijk ruilmiddel / waarde overdracht.   In vroeger tijden was met gouden munten de waardevastheid geborgd.  Met euro’s is adhv het bierprijs voorbeeld wel duidelijk dat de waarde van de Euro niet vast is. Dit komt doordat Dragi  Euro’s bijdrukt als hij ze nodig heeft.

Dus voor winst maximalisatie: Euro’s die je krijgt moeten zo snel mogelijk verbruikt worden. Er moeten waarde vaste of liever waarde groeiende bezittingen van gekocht worden  bijvoorbeeld vastgoed, metalen & aandelen. En schulden houd je aan in Euro’s.

Daarom zien steeds meer mensen in dat iets wat niet bijgemaakt kan worden een nut heeft als waarde/vermogen behoud.  Vastgoed, zilver goud en nu ook Bitcoins.

En, Ja dat staat en valt met de acceptatie van de massa,  dus laat daar de discussie over gaan en niet of het wel of niet een munt is.

En als u het vraagt aan mensen in Venezuela ?

https://cointelegraph.com/news/adoption-of-bitcoin-picking-up-speed-in-venezuela-called-lifesaving-currency

Of Zimbabwe ?

https://www.newsbtc.com/2017/10/23/businesses-zimbabwe-forced-embrace-bitcoin-pay-bills/

Als meer landen  in de inflatie problemen komen gaan mensen vanzelf hun spullen verhandelen in  Crypto’s  omdat die waardevaster zijn dan munten die bijgedrukt worden als de overheid ze nodig heeft.

Daarmee groeit de basis voor het Bitcoin netwerk  en daarmee de Bitcoin als munt en dan is 1 miljoen EURO voor een Bitcoin zeker niet ondenkbaar.

In Zimbabwe dollars is het 92,233,720,368,547,760$ tegen 1 Bitcoin.

Leave a comment: