De oranjes zaten in drugshandel

By Tom Lassing / 8 december 2011

Waar komt het vermogen van de Oranjes precies vandaan? Nu, onder andere vanuit de handel in harddrugs. In de periode 1827 tot 1833 was de voorloper van de ABNAMRO, waar Koning Willen 1 grootaandeelhouder in was, opiumhandelaar in China. Daarna nam “DE STAAT” deze taak over! Tijden zijn duidelijk veranderd…Overigens was Willem 2 ook niet dom. Hij trouwde de schatrijke dochter van de Russische tsaar. Op zijn verjaardag kreeg hij steevast 1 miljoen gulden van haar. Dat was in de tijd dat een gulden nog echt wat waard was. Overigens bleek na zijn dood dat hij op 9 miljoen gulden na alles uitgegeven had. De schulden aan de Russen werden betaalt met de Hollandse meesters die nu in het Hermitage hangen. Het is dankzij Willem 2 en alleen dankzij hem dat Nederland die nationale kunstschatten kwijt is geraakt. We mogen hem eeuwig dankbaar zijn (niet dus).
Willem de derde was de bedelaar. Die bracht de traditie in zwang dat de staat de koning maar moest subsidiëren. Dat terwijl de familie verre van arm was. Bij de dood van Willen 3 was veel van het vermogen van de Oranjes al naar het buitenland doorgesluisd. Wat in Nederland bleef, werd in stichtingen gebracht en aldus buiten erfenissen en vermogensberekeningen gehouden. Een methode die de oude adel nog altijd massaal toepast.
Ondanks dat het niet meer in de boeken staat, wordt aangenomen dat de Oranjes nog altijd aanzienlijke belangen hebben in bedrijven als Royal Dutch Shell, Exxon, BP, Philips en Fiat hebben.
Door de crisis is het nu onduidelijk wat er gebeurt is met bijvoorbeeld het belang in ABNAMRO. De verrassende mededeling eerder deze week dat er een 2,2% van ABNAMRO niet in staatshanden is doet vermoeden, maar hard maken kan ik het niet, dat de Oranjes hun belang veilig hebben gesteld en dat hun belang boven dat van andere beleggers is gesteld. Het zou me eerlijk gezegd totaal niet verbazen…
Het zou een schandaal zijn, maar kom er maar eens achter hoe het precies zit.
In feite zouden onze volksvertegenwoordigers en de VEB hier achter aan moeten gaan, maar durft hier iemand zich de handen aan te branden?
Overigens meer weten over het Huis van Oranje? Ik haal veel informatie van deze site: http://www.hethuisvanoranje.nl

7 comments

Leave a comment: