De rol van de centrale banken (Tom Lassing)

By Tom Lassing / 15 april 2018

Als u wilt weten wat hun rol precies is, dan is het goed te weten waar de centrale banken in de Tweede Wereldoorlog stonden.
Iedereen stond elkaar in die oorlog naar het leven, maar de centrale bankiers bleven elkaar gezellig bezoeken in Zwitserland bij de BIS.
Ook Duitsland kon gedurende de oorlog gewoon zakendoen via de Centrale bankiers die elkaar in Zwitserland bleven ontmoeten.
Het belang van de bankiers lag dus op een ander vlak dan op het nationale vlak waar je zou verwachten dat ze voor zouden staan. Tussen de bankiers was er geen oorlog. Men had niet de verplichting de wapens op te pakken, terwijl de rest van het volk dat wel had.

Het belang van de centrale bankiers is het feit dat “geld” in hun macht blijft. Wie er ook een oorlog wint of verliest, de bankiers mogen nooit de grip op de creatie van geld verliezen.
De verliezers dragen hun belang simpelweg over aan de andere bankiers die er voor zorgen dat geen onafhankelijke derden met de buit gaan lopen.
Landverraad?
Neen, ik zou het eerder een oorlogsmisdaad willen noemen. Misschien ingezet met persoonlijk de beste intenties, maar de bankiers kunnen er met hun handelen voor zorgen dat een land zonder financiële middelen komt te zitten.
De wapens kunnen veel, maar als je je soldaten niet meer kan bewapenen omdat het geld op is, dan verlies je de oorlog. Als een bankier dat veroorzaakt, is dat dan geen oorlogs(mis)daad?
Het is zo gek niet dat leiders van landen als Irak en Libië hun macht verloren. Net als de leider van Syrië wilden ze los komen van het geld van de bankiers. Gek genoeg is dat voldoende om je volk in opstand te laten komen… Hoe zou dat toch komen? Als de opstand niet lukt, dan komen de legers van de VS en Israël orde op zaken stellen. Hoe dan ook worden de belangen van de centrale banken het eerste veiliggesteld. De bevolking is van ondergeschikt belang.
De rol van centrale bankiers is het inkomen en vermogen van de bezittende bankiers te dienen. Als het andere is het toneelspel dat daarvoor nodig is.

Bron: BeursBox.nl

Leave a comment: