Draghi staat zelf niet achter zijn beleid

Ik zag en hoorde gisteren op RTL Z dat Draghi zelf niet eens achter het ECB beleid staat.
Daar kan ik dan met mijn pet niet bij. Is de man zo verknocht aan zijn baantje dat hij compleet tegen zijn eigen ideeën in gaat?

Het is niet een kleinigheid waar we over praten. Het huidige beleid kan Europa wel eens in het verderf storten en hoe gaat hij dat dan later verkopen? Door te zeggen dat hij het er persoonlijk eigenlijk nooit mee eens was?
Dat KAN toch niet?
Als je zo fundamenteel anders denkt over de invulling van je functie, dan leg je die functie toch neer? Hoe kan je leven met jezelf?
Of is de beloning te hoog? Zo hoog dat je bereid bent je ziel aan de duivel te verkopen?
Als het waar is dat Draghi zelf niet achter dit ECB beleid staat, dan is hij een nog grotere wanvertoning dan dat ik hem tot nu toe al vond.
Een man zonder ruggengraat, en watje van de ergste soort. En dat moet dan de ECB leiden? Geen wonder dat ze er niet veel van bakken en totaal geen frisse ideeën hebben om uit deze puinhoop te geraken.
Want een puinhoop, dat is het. Wij zien het in Nederland terug in de pensioenfondsen. Die worden steeds minder waard door de extreem lage rente. Dat gaat in 2017 een pensioenkorting worden die heel wat mensen goed gaan voelen. Hou er maar alvast rekening mee. De verarming van de hele middenklasse is in volle gang en eenmaal goed in die spiraal gekomen is er geen ontkomen meer aan.