Dropbox: Jouw USB Stick Op Internet

Dropbox is een gratis dienst  waarmee je op een gemakkelijke manier bestanden centraal kunt opslaan en delen.  Na installatie van de Dropbox software komt er een map beschikbaar. De inhoud van die map, uw bestanden, worden vanuit die map automatisch gekopieerd naar een plek op het internet. Alleen u heeft daar toegang toe en eventueel anderen als u dat zelf instelt.  Als u op een andere computer ook de dropbox software installeert worden de bestanden vanaf internet direct naar uw dropbox gekopieerd. Op die manier werkt u altijd met de laatste versie van een document  zonder gedoe met usb sticks die vergeten worden of kwijt raken.

Klik hier om dropbox gratis aan te vragen

Voordelen Nadelen
Toegankelijk vanaf elke computer met internet, en bruikbaar met Mac, Linux en PC. Er is ook een iPhone app. Zonder internetverbinding kun je niet synchroniseren en kan het zijn dat je nog op een oudere versie voort borduurt.
Het is een backup van je bestanden dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets kwijtraakt. Bestanden die je hebt verwijderd, kun je ook weer terughalen. Aan het gratis gebruik zit een limiet van 2gb ruimte.
Verschillende versies van je document worden automatisch bijgehouden. Je hoeft geen bestanden ergens te uploaden, een save is genoeg.

www.dropbox.com