ECB bazooka misfired

De ECB gaat naar 0 procent rente en zal in sommige gevallen zelfs een negatieve rente gaan rekenen. Ook het hulpprogramma gaat van 60 miljard naar 80 miljard euro per maand. Maar… Het gaat fantastisch met de Europese economie!

Volgens Draghi deed hij deze stap omdat de vorige stappen zo’n succes waren. Dus waarom dan niet doorgaan met die fantastische aanpak…

Ik ben toch hopelijk niet de enige die doorheeft dat deze man een enorme leugenaar is die dit doet omdat hij simpelweg het lef niet heeft om zijn bazen te zeggen dat ze naar de hel kunnen lopen met hun bedrog-geldsysteem dat op het punt staat te imploderen. De EU zou moeten kiezen voor een totaal ander geldsysteem en een nieuw economisch model. We nemen die stap niet omdat de bankiers dat niet willen. En de bankiers maken de dienst uit in de wereld. De bankiers hebben die kans, omdat wij, u en ik, domme schapen zijn die netjes in de kudde blijven voortsukkelen. Wij moeten opstaan. Doen we dat niet, dan moeten we niet zeuren dat we geschoren (en genaaid) worden.
De vraag is, komen spaarders nu in beweging, nu spaargeld ook slechts minimaal rente op zal leveren? Ik vrees dat de meesten niets zullen doen. Ze stappen niet over naar een goedkopere energie leverancier zelfs al kan het honderden euro’s per jaar schelen. Waarom zouden ze zich dan zorgen maken over een paar tientjes minder bij de bank? Ik blijf zeggen dat heel dit systeem corrupt is. De banken speculeren met uw spaargeld en met de huidige rente hoeven ze u daar niet eens een rentevergoeding voor te geven. Dat moet je toch enorm kwaad maken? Ik koop nog altijd van spaargeld fysiek goud en zilver dat ik op een bankrekening met goudrekening buiten de EU aanhoud.