Een vogel voor de kat

“Jack, ik beheer 150.000 euro spaargeld van mijn vader. Hij heeft er zijn leven lang voor gewerkt. We hebben het altijd op een spaarrekening en in Italiaanse staatsobligaties belegt. En nu ben ik bang. Wat moet ik doen?”

Dat was de vraag die Piero (een Italiaanse kameraad) aan mij stelde. En uiteraard heb je als Griek, Spanjaard, Italiaan of Portugees nog net iets meer reden om bang te zijn voor je spaargeld. Want als je in één van deze landen een spaarrekening hebt en je land stapt op een zomerse zaterdag uit de euro, dan verliest het op maandagochtend om 09.00.01 uur direct 40% aan koopkracht.

Lees hier verder : Een vogel voor de kat

One thought on “Een vogel voor de kat

  1. De mensen in west Eurropa en de VS worden allemaal vals voorgelicht, dit in tegen stelling tot China, welke de bepaling om niet short te gaan op de dollar recent heeft opgeheven. Wat is er in feite aan de hand, de dollar is en was voor de Chinezen in China , binnen China niet te gebruiken, Thans mogen de dollars buiten China worden geinvesteerd door haar burgers en dat gebeurt ook op grote schaal in Canada; Australie en Afrika.
    En waarom het opheffen van deze beperkende maatregel, omdat de dollar op volledige in een storting staat evenals de Euro. De Chinese Staat geeft haar burgers de mogelijkheid om van de dollar af te komen, voordat de grote devaluatie komt.
    Kijk dat is het verschil.
    mvg

Reacties zijn gesloten