Elektrisch rijden is zo schoon niet

Het is een mythe dat elektrisch rijden schoon is. De auto zelf moet geproduceerd worden en dat is net zo vervuilend als welke auto dan ook. Maar daarbij komt dan de extra grote en zware accu op basis van rare metals.
De metalen die in de accu zitten worden allesbehalve ‘schoon’ geproduceerd.
Maar dan is de auto en de accu eindelijk per zwaar vervuilend schip in Europa aangekomen en dan laden de nieuwe eigenaren de auto op met gewone stroom. Van iedere 4 kWu die dan gebruikt wordt, werden er 10 geproduceerd. De rest van de energie is verloren gegaan.
Het enige mooie aan de elektrische auto is het feit dat deze heel stil is. Je hoort alleen de banden.
Maar zeggen dat deze auto’s duurzaam zijn en schoon, neen, dat is ook niet waar.
Het wordt al wel iets beter als je zelf de elektriciteit duurzaam opwekt, maar de realiteit is dat vrijwel niemand van de eigenaren zelf de energie er duurzaam voor opwekt.
Ook wel logisch, immers zijn ze overdag weg en juist dan is de zonnepanelen installatie thuis energie aan het opwekken.

 

60% van de ouderwets opgewekte energie gaat verloren als je er elektrisch mee gaat rijden. Ook dat maakt elektrisch rijden ‘vies’.

Bron: BeursBox.nl Elektrisch rijden is zo schoon niet (Tom Lassing)

2 thoughts on “Elektrisch rijden is zo schoon niet

  1. Tom Lassing, hier heb u ook wel gelijk in, en hopelijk dat het bninnenkort wel mogelijk is, om via eigen zonne
    cellen zelf auto kunt opladen, en dan overdag de energie opladen, via de nieuwe lithuim batterei die er ook in de nabije zullen komen. Dit zou verschillende voordelen hebben, en eigen energie volledig zelf kunt beheren, zal in de toekomst, meer en meer burgers nog mogelijk overschakelen naar duurzamere energie, die nu nog te weinig in beweging komt in Nederland. Indien de prijzen van de nieuwe batterie of (acu) in begin nog wel teveel zullen kosten, is normaal. Hoe meer en langer deze nieuwe ontwikkelingen na jaren ook telkens meer verkocht zullen worden, hoe goedkoper deze battereien zullen worden.

  2. Links- of rechtsom is elektrisch rijden niet slim en absoluut niet schoon. Wat de milieu mafia je ook probeert te indoctrineren. Echt schoon is rijden op waterstofgas. Overdag of met wind waterstof (en zuurstof) produceren om het opgeslagen gas te ‘verbranden’ in cellen. Weg met het onnodige gesleep van accu’s met giftige metalen.

    Noot: eieren komen van de kip….

Reacties zijn gesloten