Fraudes op Internet

Naar aanleiding van het door mij uitgegeven E-boek over fraudes en bedrog krijg ik regelmatig zaken toegestuurd. Soms is het fraude, vaker is het een beroerde belegging of een bedrijf dat al onderuit is gegaan.
Gelukkig krijg ik weinig totaal nieuwe soorten fraudes toegestuurd. Deels omdat de al beschreven fraudes de lading al goed dekken maar deels ook omdat de ‘echte’ fraudes zo groot opgezet zijn, dat we er als particulieren geen zicht op hebben. Denk aan de LIBOR fraude, de manipulatie van de rentetarieven, de manipulatie van de goudkoers en ga zo maar door. Enorme fraudes die door medewerkers van de grootste banken ter wereld zijn opgezet en die buiten onze scope blijven omdat die machtige banken in feite hun markt volkomen in de macht hebben.
Er schijnt geen zonlicht meer op die markten. Zonlicht zoals een onafhankelijk toezicht, of een serieuze open pers.
Alles wordt dichtgetimmerd en dat is niet bevorderlijk voor de eerlijke opzet van markten.
De fraudes op Internet nemen in mijn ogen nog altijd toe. Misschien niet zo zeer het aantal, maar wel de impact. Dat komt omdat we nog altijd steeds meer via Internet actief gaan zijn.
De financiële wereld is daarbij een ideaal jachtterrein. De deelnemers hebben allemaal geld en willen allemaal rendement. Iedereen die dus rendementen belooft kan rekenen op een flinke aandacht.
Hoe hoger het voorgespiegelde rendement, des te minder aandacht de klant heeft voor rode vlaggen.
Leest u daarom het E-boek over de fraudes en het bedrog. Het kan u veel financieel leed schelen.