Game of Thrones vergelijking

Hollywood kan het maar niet dramatisch genoeg verzinnen, de werkelijkheid is altijd erger. Zo ook met Game of Thrones. Voor als u de serie niet kent, het gaat om enkel koninkrijken en dan vooral de gekroonde hoofden die elkaar bestrijden voor macht, geld en ego. Ze worden nu echter allemaal door een grote en bijna onverslaanbare vijand bedreigd, namelijk een leger van doden uit het hoge noorden.
Alle kleine onderlinge schermutselingen en intriges zijn niets waard ten opzichte van die enorme dreiging uit het noorden. En toch… ze blijven politiek bedrijven en elkaar onderling bedonderen en bestrijden, ondanks die enorme bedreiging die hen allen zal treffen.

De echte situatie is helaas weer veel erger dan wat Hollywood kan verzinnen. Immers is die echte situatie al veel eerder bekend geworden. Dat is de klimaatverandering.
Wat of de reden ook is, we moeten ons heel snel voorbereiden op de al begonnen zijnde klimaatverandering. We kunnen nu nog meerdere dingen doen. We kunnen proberen het te vertragen, of we kunnen ons voorbereiden op hoe dan ook de gevolgen.
Klimaatverandering is namelijk een feit.
Degene die het feit nog altijd ontkent, is een idioot.
Het feit houdt in dat als gevolg van de klimaatverandering de waterspiegel stijgt. Onze dijken moeten dus wereldwijd omhoog. De vraag is hoe ver het water zal stijgen. Er zijn er die zeggen dat het een meter zal zijn, er zijn er die zeggen 15 meter. Ik neig eerder naar dat laatste en zal uitleggen waarom.
Het gaat namelijk niet om de waterstand bij windstilte.
Het gaat er om dat door de opwarming van de aarde stormen zwaarder worden en dan meer water voor zich uitduwen en hogere golven veroorzaken. Zelfs als de stijging bij windstilte slechts een meter wordt, dan nog zullen we zien dat de stormvloed heel veel hoger zal worden, waar bovenop dan nog golven komen. Ga je dus maar voorbereiden op 15 meter.
Dat hoeft nog niet direct, maar begin wel met het verhogen van de dijken.
Zelfs in Nederland zijn we er vreselijk traag in. Als wij al zo traag zijn, kunnen we het dan de VS kwalijk nemen dat ze niets doen?
Het ‘grappige’ van deze trieste situatie is dat Game of Thrones ons laat zien hoe stom de karakters zijn om niet samen open en eerlijk het grote gevaar aan te pakken en te stoppen met hun onbeduidende ruzietjes. Helaas zien slechts weinigen de spiegel die hen hier wordt voorgehouden door Hollywood.

Bron: BeursBox.nl