Gebeld worden om goud te kopen

Ik krijg signalen dat een Nederlandse partij aan het ‘koud bellen’ is om mensen te bewegen om fysiek goud met 10% korting te kopen.
Wees er zeker van, als iemand 10% korting op goud geeft, dan is er iets aan de hand.
Immers zijn ze Sinterklaas niet. Waar komt die 10% korting vandaan. Hoe kan je die bieden?
Zoals ik nu denk, is het zo dat een net gestarte goudmijn via de Nederlandse partij goud aanbiedt. Het goud moet nog uit de grond gehaald worden en dat kost geld.
Als je dus mensen vindt die dat geld willen voorschieten met als beloning 10% korting op de huidige goudprijs, dan heb je een deal.
Je geeft ze dan als beloning 10% korting en je laat ze wachten op het goud.
Ondertussen ligt dan het risico bij de koper. Immers is het maar de vraag of ze dat goud inderdaad gaan delven. Als ze dat gaan doen, dan is het nog altijd de vraag wanneer u uw goud dan ooit gaat krijgen.
Er is een lange weg af te leggen tussen de goudvelden in Tanzania en uw hand.
Het is uiteraard aan u om te besluiten wat u doet, maar als u een partij niet kent en die belt u spontaan op, is het dan verstandig om daar mee in zee te gaan?
Is dat al niet de basis van oplichting? Hoe kwetsbaar maakt u zich door daar op in te gaan?
Vraag daarom hoe ze aan uw gegevens komen! Vraag ook goed door. Van wie, bij welke reclame actie, wat kreeg u er toen voor om uw E-mail adres en telefoonnummer achter te laten. Welke website was het, welk bedrijf zat daar achter? Schrijf de antwoorden op, of beter nog, neem het gesprek op.
Grote kans dat ze simpelweg een bestand hebben overgenomen of via diefstal hebben verkregen. Als u te veel vragen gaat stellen haken ze mogelijk al af.

Bron: BeursBox.nl