Goudprijs per gram – goud prijs – goudkoers

By Admin / 21 januari 2008

Wat is nu de goudprijs per gram wordt vaak gevraagd. Nadat ik een bericht geplaatst had op BeurZ.com kwam ik er achter dat het rekenwerk dat nodig is voor de conversie van dollars naar euro’s en van troy ounce naar grammen goud, al voor je gedaan wordt  op de kitco website.  Hiernaast staat de spotmarkt grafiek van de goudprijs omgerekend in euro per kilo in plaats van de standaard notatie: dollars per troy ounce. De prijs per gram goud is dus het getal aan de linkerzijde van de grafiek delen door 1000 .

Op 3 maart 2010 was de goudprijs bijna 27 euro per gram. (27 €/gram)  2 jaar (22 feb 2012) later staan we op 42.7 euro per gram.  Dat is een 62% prijsstijging, gegeven dat de waarde van goud hetzelfde is gebleven moeten er meer beleggers zich gerealiseerd hebben dat geld bij drukken uit eindelijk tot inflatie leid.

Als oorzaak voor de stijging van de goudprijs wordt in de officiële media gewezen op de onrust op de kapitaal markten. Die onrust is niet meer dan het symptoom van het echte probleem: Het uithollen van de valuta door geld bij te drukken.

Dat dit bijdrukken leid tot een financiële ramp van wereld formaat lijkt bijna niemand zich te realiseren… De politiek schuift de problemen naar de toekomst zodat ze weer herkozen worden. En zo doende de politieke verhoudingen hetzelfde blijven.

Omdat we er op kunnen vertrouwen dat de politiek hetzelfde blijft doen, brand blussen met benzine, is de verwachting is dat de goudprijs blijft stijgen.

Lees ook het  goudrapport

Goud wiki

Comments are closed