Goud wisselkoers

By Tom Lassing / 19 november 2013

Waarom daalt de prijs van goud op dit moment?
Goud is in mijn ogen een ‘andere’ valuta en heeft net als de andere valutamunten, een wisselkoers.
We weten dat de wisselkoers van de Yen, Dollar en Euro enorm gemanipuleerd worden om deze munten maar zo laag mogelijk te laten noteren… maar… goud wordt ook gemanipuleerd want de belangrijke valutablokken op de wereld (Japan, Amerika en Europa), willen niet dat we hun eigen munt te mooi gaan vinden, maar ze willen alle drie ook zeker niet dat we goud erg mooi gaan vinden.
Over goud zijn ze het dus samen eens, dat moet in koers lager, anders is het gedaan met hun fiat munt systeem.
Goud zit dus nog altijd in het verdomhoekje zolang de beurs stevig in het zadel blijft en er nergens een economische paniek uitbreekt.
Vasthouden dat goud dus en af en toe, als het kan, wat bijkopen. Het is mogelijk dat goud nog onder de $1000 gaat komen, ik sluit niets uit.
De tijd voor goud komt nog, want de fiatmunten worden door de Centrale Bankiers kapotgemaakt met hun bijdrukken van de munt. Daarmee gaat uiteindelijk iedere fiat munt kapot.
Ook dat is wat mij betreft een zekerheid. Het feit namelijk dat de Westerse Central Banken hun goud houden en de Emerging Markets Centrale Banken goud kopen, zegt me genoeg. De rol van goud is pertinent niet uitgespeeld, maar de koers van goud is nu wel speelbal in een veld met spelers die geld bijdrukken alsof dat straffeloos kan.

Bron: BeursBox.nl Goud wisselkoers

Leave a comment: