Goudprijs per kilo, actuele goudprijs

By Admin / 23 september 2010

Goudprijs per kilo

In de krant wordt  goud meestal genoteerd in dollars per ounce. Veel mensen vragen zich af  wat de goudprijs per kilo is.

Het is een lastig karweitje om een en ander om te rekenen. De ounces zijn  bovendien  geen gewone ounces maar troy ounces, want edelmetaal wordt verkocht per troy ounce: Het standaardgewicht aan goud dat wordt gebruikt op de internationale markt  is genoemd naar de oude Franse stad Troyes. Een troy ounce weegt 31,1035 gr.

Een baar goud, zoals je ze wel eens ziet in de film, weegt ongeveer 400 troy ounce. Omgerekend is dat ongeveer 12.4 kilo.  De prijs van een baar goud is nu (4 november 2013)  388.281 Euro. Tegenwoordig zijn de kleinere kilo baren populair. De conversie van de dollarprijs naar  de prijs in euros en van troy ounce naar kilo, is al berekend op de kitco website.  Hiernaast staat de spotmarkt grafiek van de goudprijs, omgerekend in euro per kilo in plaats van de standaardnotatie. Als je wilt weten wat de prijs per gram goud is moet je het getal aan de linkerzijde van de goud kilo grafiek delen door 1000 .  Op dit moment is de goudprijs 31.313 euro per kilo.  Ofwel 31 euro per gram. De verwachting is dat de goudprijs gaat stijgen.

In de huidige onzekere aandelen en obligatie markt hoeft u niet toe te blijven kijken hoe uw vermogen afkalft.Vraag hier het gratis goudrapport aan

De goudprijs verwachting

De verwachting voor de goudprijs is dat deze zal blijven stijgen. Er zijn een aantal redenen  om dat te verwachten en een aantal signalen die dat bevestigen.

Goudprijs per kilo

Goudprijs per kilo

De hoofdreden voor een stijging in de goudprijs is het toenemen van de geldhoeveelheid. Ondanks het feit dat de overheden hun best doen om het te verhullen wordt er in het kader van de schuldsanering  geld bijgedrukt. Dit in een wanhopige poging om het defecte financiële systeem te redden. De waarde van goud blijft hetzelfde de waarde van de euro en de dollar daalt. Door de verwatering van de  valuta stijgt de goudprijs automatisch. Goud is waardevast er zit geen lucht in en kan niet bij gedrukt worden.

Komt er een tijd dat de goudprijs een hype wordt en er toch lucht in de goudprijs komt? Ja ik denk het wel maar daar zijn we mi. nog lang niet. Zolang de overheden niet verantwoordelijk omgaan met de schulden en de rente laag houden blijft de goudprijs stijgen. Ik verwacht dat de goudprijs gaat dalen als en zodra de overheden verantwoordelijk om beginnen te gaan met geldcreatie en schulden aflossen.

Kernpunt in het analyseren van de goudprijs is dat de waarde van goud hetzelfde blijft.   Alleen de ontdekking van een enorme goudmijn zal de waarde van goud verminderen en de goudprijs laten dalen. Dat is in het verleden al eens gebeurd, daarom zal een ervaren belegger zijn vermogen verdelen over meerdere edelmetalen, aandelen en landen.