Grote bedrijven zijn voor duurzame innovatie

De fout die veel mensen maken is dat ze denken dat het klimaatakkoord vam Parijs over het klimaat gaat.
Onzin.
Het gaat bij dat verdrag vooral om innovatie en de komende transitie van fossiele energie naar duurzame energie.
Die overstap naar duurzame energie gaat niet zonder horten of stoten. We staan dan ook pas aan het begin van het begin van die transitie. Het wordt een lange en moeilijke weg. Dat alles moet je dus stimuleren maar ook afdwingen.
Het Parijs verdrag was zo streng nog niet, maar het was in die zin een eerlijk verdrag dat het erkende dat de VS en Europa vroeger hun voorsprong verkregen hebben door het milieu volkomen te verkrachten.
Ontwikkelingslanden gaan dat ook doen als we dat niet aanpakken. Aanpakken kan via afdwingen, maar ook via stimulatie. Dat laatste door enkele miljarden te vragen van de VS, Europa, Japan en enkele andere ontwikkelde landen.
Met die miljarden konden dan ontwikkelingslanden gestimuleerd worden niet de fouten te maken zoals wij die ooit maakten.
Grote bedrijven als Google, Apple en Tesla begrijpen dat ze veel geld kunnen verdienen aan die transitie van fossiele energie naar duurzame energievormen. Die innovatie levert prachtige banen op en dan met name in de ontwikkelde landen. Die hebben immers de kennis en de octrooien in handen.
In feite is het Parijs akkoord extreem gunstig voor de ontwikkelde landen en door een paar miljard af te storten werd het verkocht aan de ontwikkelingslanden.
De bedrijven balen nu stevig dat Trump de VS buiten spel heeft gezet. De bedrijven zullen nu heel veel moeite moeten doen om gesprekspartner te blijven. Veel landen zullen nu liever in zee gaan met bedrijven uit landen die nog wel meedoen.
De rest van de wereld mag Trump wel dankbaar zijn dat hij al die werkgelegenheid in die interessante duurzame innovatie sector ineens minder Amerikaans heeft gemaakt. Dit is een prachtige manier om de welvaart eerlijker over de wereld te verdelen. Nog weer een argument om Trump te feliciteren met een schot in eigen voet.

Bron: BeursBox.nl

One thought on “Grote bedrijven zijn voor duurzame innovatie

 1. Klopt dat het niet over klimaat gaat maar het gaat ook niet over transitie naar duurzame energie. Het gaat over transitie naar een neo-feodale samenleving waarbij een corruptie politieke en economische elite alles in bezit neemt. Een kakistocratie.

  Obama had $640.000.000.000 in de begroting gezet voor o.a. bedrijf van Al Gore en Goldman Sachs / Government Sachs. Het systeem voor carbon swaps / futures en handel in emissierechten is bedacht door Goldman Sachs en Enron. Enron? Die naam klinkt bekend. Het klinkt een beetje als “fraude”.

  In EU gaat het EURO 130.000.000.000 per jaar / iets van 13.000 banen gemoeid met doem scenario van Al Gore.

  Klimaatverandering door mensen door CO2 is een zwendel. Die klimaatmodellen gebaseerd op CO2 voorspellen al 20 jaar niet goed, zijn al vier of vijf keer bijgesteld. Ieder mens met een beetje verstand begrijpt dat je klimaatmodellen die de invloed
  van zon buiten beschouwing laten niet serieus moet nemen.

  In zijn film “The Convenient Truth” staat hij voor een grafiek met temperatuur en CO2. Hij stelt daarbij resoluut dat CO2 stijgingen temperatuur stijgingen veroorzaken. Dit is een boldface lie. Uit historisch gegevens blijkt dat temperatuur voorloopt op CO2 met iets 700-1000 jaar.

  Dat Gore CO2 vervuiling noemt is ook opmerkelijk. CO2 is basis voor leven op aarde. De aarde wordt groener door meer CO2.

  https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg

Reacties zijn gesloten