Handelsonderhandelingen

By Tom Lassing / 8 juni 2018

De onderhandelingen die Wilbur Ross in China voerde, hebben niets opgeleverd. Er was zelfs geen gezamenlijke slotverklaring. Dat spreekt boekdelen.
Later in de week is er de G7 in Canada en ik kan me zo indenken dat de sfeer daar ook behoorlijk gespannen zal zijn.
Er is in feite momenteel niet met de VS te onderhandelen.
Daar zijn twee redenen voor.
1. De VS legt op, en biedt geen ruimte voor een win-win onderhandeling.
2. De VS kent altijd twee geluiden. Je hebt de minister en vervolgens komt er een ontkennend Twitter bericht van de president.

Kortom, er is simpelweg geen deal met ministers mogelijk. Je zal rechtstreeks met Trump moeten onderhandelen en hem dan direct moeten laten tekenen. Immers is hij de deal de volgende dag weer vergeten en dan heb je alleen het papier nog. Vraag Iran maar hoeveel dat tegenwoordig nog waard is.
De vraag is dus hoe betrouwbaar welke deal dan ook nog met de VS is. De president ontkent morgen dat de deal gemaakt is en je hebt gezichtsverlies en uiteindelijk geen deal.
De beste weg is waarschijnlijk de VS politiek bezien compleet negeren. Ontkennen dat het bestaat. Wel zaken met Amerikaanse bedrijven doen, maar politiek gezien bestaat het land niet langer. President Trump? Nooit van gehoord. Doen we geen zaken mee, spreken we niet mee. Laat die zich maar bezighouden met zijn dictator vriendjes.

Bron: BeursBox.nl

Leave a comment: