Hoe werkt dat met een goudrekening?

Stel even, u ‘ziet’ dat mijn argument dat je spaargeld ook moet spreiden wel zitten.
U opent bij deze of bij deze aanbieder een goudrekening. Hoe werkt dat dan?
Het is simpel en toch enorm complex. Dat laatste wordt veroorzaakt door de toezichthouders, want men wil u ontmoedigen om een goudrekening te openen. Immers, daarmee maakt u zich onafhankelijk en dan heeft de overheid minder grip op u.
We beginnen met het simpele deel. U meldt zich online aan via deze of deze link en u geeft uw gegevens op. Binnen 5 minuten is de rekening open! Dat is het simpele deel.
Dan komt een iets ingewikkelder deel… U gaat ook direct wat geld overmaken. U moet immers uw net geopende rekening direct voorzien van wat geld. (Immers hoe je anders die rekening ook niet te openen)
U moet nu goed kijken welke stappen u nu moet zetten. Vaak moet er geld worden overgemaakt naar een tussenrekening, omdat de goudrekening aanbieder zelf geen grootbank is. U maakt dan dus geld over naar een grootbank rekening van de goudrekening aanbieder. Het is van groot belang dat u goed aangeeft wat ze u vragen om aan te geven. Soms vragen ze ook om uw overboeking even aan te kondigen via een website. Zo kunnen ze uw overboeking zonder problemen vinden.
De grootbanken zijn namelijk erg kien op de precieze uitvoering, want als u het niet perfect doet, dan bent u ongetwijfeld een terrorist die bommenleggers wil financieren. De procedure is niet ingewikkeld, maar u moet wel alles goed doen.
Als u het goed doet, dan is vaak binnen 48 uur het eerste geld op de goudrekening aangekomen en daar kunt u dan dit geld omzetten in goud.
U heeft dan dus goud, maar de procedure is nog niet compleet.
U moet nu nog bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent.
Dat verzinnen de goudrekening aanbieders niet, maar dat hebben de grootbanken samen met de toezichthouders verzonnen. Immers kan u wel een terrorist zijn…
Mogelijk vraagt men u om kopieën van documenten op te sturen en als u meer dan een fors bedrag overmaakte, dan moet dit soms ook ‘notarised’ worden. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een ambtenaar van de burgerlijke stand even bevestigd middels een Engelstalige zin, een naam, stempel en handtekening, dat uw kopie ook echt de goede kopie is. Het is lastig, omslachtig, maar helaas niet te voorkomen. Zoals gezegd, alles om terrorisme te bestrijden en te voorkomen dat we te makkelijk onafhankelijk worden door euro’s om te ruilen voor goud. Ik raad u met klem aan deze procedure toch te doorlopen. Uw spaargeld is het waard!

Zelf gebruik ik deze goudbank.