Ik zou liever geen goud willen bezitten

By Jack Hoogland / 8 december 2013

Als u mijn artikelen van de afgelopen weken over goud en zilver hebt gelezen, dan is het u hopelijk zeer duidelijk geworden dat er een oorlog tegen goud aan de gang is. Vooral het artikel van gisteren over India spreekt boekdelen.

Als ik de premier of centrale bank president van eender welk land was, dan zou ik er zelf óók alles aan doen om te voorkomen dat burgers goud kopen. Daar zijn echter twee manieren voor.

De eerste is een ordinaire oorlog tegen goudbezit, om daarmee je eigen falend beleid te verbloemen. De tweede is dat je consequent een zodanig monetair en financieel beleid voert, dat burgers vertrouwen hebben in hun nationale munt.

Lees verder → Ik zou liever geen goud willen bezitten

Leave a comment: