Komt China met een nieuw monetair systeem?

By Tom Lassing / 13 november 2013

De geruchten nemen toe dat China met een nieuw monetair systeem wil komen, omdat het de dollar gewoon zat is.
Amerika is en blijft wereldmacht als het als enige in staat is om uit niets dollars te maken en deze duur te laten kopen door de rest van de wereld. In feite gaat hierdoor de rijkdom van de wereld steeds naar Amerika toe.
China ziet dat nu ook in en ik niet van plan mee te blijven werken aan dat bedrog.
Maar wat is het alternatief?
China ziet ook wel in dat de wereld haar munt ook niet pruimt.
De dollar vervangen door de Yuan ziet er dus niet in.
Op dit moment lijkt China daarom in te zetten op een oude bekende weg om geld ‘eerlijk’ te laten zijn, namelijk de goudstandaard.
Nu heb ik al eens aangetoond dat je geen goud hoeft te bezitten om aan een goudstandaard te beginnen, maar het is wel veel makkelijker als je al veel goud in je bezit hebt.
Dan ben jij immers degene die de waarde van goud kan bepalen en dan kan je niet verrast worden door het dumpen van goud door een ander die er veel van heeft.
Die goudstandaard werkte duizenden jaren, maar recent is gebleken dat je wel goud kan maken uit het niets. Namelijk papieren goud via voor ETF’s en Futures. De huidige prijsvorming van goud komt zelfs tot stand door deze papieren handel.
Er zijn dus meerdere vragen te stellen bij het opnieuw willen instellen van een goudstandaard.
Zo’n standaard werkt prima in goede tijden. Het is echter een strop in slechte tijden. Politici willen namelijk nooit aan de macht zijn als het slechter gaat. Door geld te scheppen kan je slechte economische tijden voor je uit schuiven. Geld scheppen kan echter niet als je je strikt houdt aan de goudstandaard. Schep je dat geld niet, dan gaat je economie door het putje.
In China is dat de laatste paar jaar verschillende keren kort gebeurd. Keer op keer kort en hevig, omdat het westen haar crisis steeds uitstelde door meer verzonnen geld. Ook China profiteerde daar dus van.
De grote depressie in Amerika leerde ons dat ook het kapitalistische systeem volkomen vast kan lopen als het mis gaat met de economie. Na de Tweede Wereldoorlog is de zaak vlot getrokken met enorm veel verzonnen geld. Dat werkte toen, omdat de economie ook enorm groeide.
Nu scheppen we veel geld zonder economische groei. In zo’n situatie moet het dan wel ooit mis gaan. Inflatie ligt dan op de loer.
China wil nu dus wel een nieuw systeem, maar dat is vooral omdat het huidige systeem enorm oneerlijk is. De vraag is of een ander systeem wel eerlijker kan zijn. We willen namelijk allemaal vals blijven spelen.
Er is echter één ding waar we het allemaal snel over eens kunnen worden. Welk geldsysteem we ook hebben, het moet uit de handen van de bankiers gehaald worden. De grootste fraude is niet dat er geld bij verzonnen wordt. De grootste fraude is dat geld van enkele onmetelijk rijke bankiers is. Al dat geld ‘kopen’ we van hen tegen rente.
Geld dat ze verzonnen hebben en we betalen daarover rente. Dat is de grootste misdaad die de mensheid ooit meegemaakt heeft en dan reken ik de misdaden in de Tweede Wereldoorlog mee!

Bron: BeursBox.nl Komt China met een nieuw monetair systeem?

Leave a comment: