Laat u knippen en scheren

By Tom Lassing / 9 maart 2014

Het is geen nieuws voor u als u deze nieuwsbrief al langer leest.
Ik voorzie dat onze overheid, of het nu de Belgische, Nederlandse of Europese is, ons gaat knippen en scheren.
De reden is namelijk dat alleen u en ik met ons gespaarde kapitaal de overheden nog uit de door hen zelf gecreëerde shit kunnen redden.
U en ik, via onder andere ons eigen spaarvermogen bij de bank, of via onze pensioenvoorzieningen.
Hoe dan ook, als politici en bankiers gedwongen worden de rommel die ze gemaakt hebben op te ruimen, dan komen ze daar waar het kapitaal het makkelijkst weg te halen is, en dat is bij ons.
Uw pensioenvoorziening is al bijna in hun macht.
Toen een Nederlands pensioenfonds in goud wilde beleggen, werd ze dat onmogelijk gemaakt. Pensioenfondsen worden nu ook gedwongen om in hypotheken te beleggen. Banken willen dat immers niet meer, omdat ze het risico niet willen lopen. Neen, daarom mag u dat via uw pensioen gaan doen!
Het is slechts wachten op het moment dat de spaargelden een haircut gaan krijgen. Ik weet niet wanneer die eenmalige heffing er komt, maar ze zal er naar mijn stellige overtuiging komen en ze zal fors zijn. Ze hebben immers maar één kans. Na de eerste keer zal iedereen gewaarschuwd zijn.
Het zal dus om echt een aanzienlijk percentage van het spaargeld gaan, denk aan 40 tot 60% van uw spaargeld.
Waarom?
Er komt een moment dat de Dollar en Euro te ver uitgehold zijn. Dat de wereld er gewoon niet meer in KAN geloven. Immers maken we steeds meer schulden, creëren we steeds meer geld, maar we lossen al onze schulden alleen maar af met nog meer schulden.
Het gaat ongeloofwaardig worden en zodra de wereld ineens ziet dat de keizer naakt is, dan is de enige kans om de zaak weer op orde te brengen de naasting van de spaar- en pensioengelden.

Dat naasten kan op twee manieren… Puur een haircut op de spaartegoeden. Dat is snel en makkelijk.

Of via oplopende inflatie… en dat probeerden ze, maar dreigt nu te mislukken mede omdat in Europa de winter uitbleef en vooral energie niet uit zichzelf duurder werd. In Nederland ging daarom de accijns op brandstof omhoog, maar dat heeft er toe geleidt dat we massaal over de grens gingen tanken. Dit heeft de Nederlandse staat makkelijk 200 miljoen gekost.

Ik hoop dat u het bovenstaande verhaal over de eventuele haircut complete onzin vindt. Ik hoop dat u het daarom massaal en volledig gaat negeren.
Immers KAN ik natuurlijk ongelijk hebben. Maar belangrijker nog, ik hoop dat u het gaat negeren omdat er dan nog genoeg spaargeld op de rekeningen staat om de rekening te betalen. Zo ontloop ik dan straks de dans, mocht ik toch uiteindelijk wel gelijk hebben.
Als immers het spaar en pensioengeld al genoeg is om de ontstane crisis te kunnen uitkopen, dan hoeven ze niet aan andere middelen te denken om aan voldoende kapitaal te komen om de problemen af te kopen.
Negeer dus de waarschuwing die ik u gegeven heb… alstublieft, negeer haar. Blijf goed sparen, zet meer geld op uw spaarrekening en geniet van die dikke procent rente die ze u geven.

Overigens vandaag in het nieuws… Belgische spaarders hebben voor meer dan 250 miljard spaargeld… Voor het eerst is de 250 miljard euro grens bereikt. Fantastisch! Daar kan een fors deel van de overheidsschuld mee weggewerkt worden. Ga zo door Belgische vrienden! (Troost u, Nederlanders doen precies hetzelfde…)

Bron: BeursBox.nl Laat u knippen en scheren

Leave a comment: