Le Pen wint Franse verkiezingen

Ik heb mij niet erg bezig gehouden met de Franse verkiezingen. Van de reguliere media word je sowieso niet veel wijzer. Is meer amusement dan analyse. Wel zag ik al snel dat Macron (naar mijn bescheiden mening) niet de redder … Lees verder →

Le Pen wint Franse verkiezingen

2 thoughts on “Le Pen wint Franse verkiezingen

 1. Ik heb al in tijden niet op je publicaties gereageerd omdat ze meestal daarvoor niet de moeite waard zijn. Maar deze dus weer wel. Vooral omdat ik denk dat je – zoals zo vaak, kijk eens naar je goud voorspellingen – op het verkeerde paar wed.= en wel om een aantal redenen.
  De bewering van een ‘vendetta’ tegen Fillon is een van de vele nepberichten die tegenwoordig de media ontsieren en helaas veel nodeloze onrust veroorzaken.
  Daarnaast het idee dat een rabiate raciste, dochter van een onverfalste nazi (zijn leven lang!) president van een Europees land zou worden is iets om de rillingen van te krijgen. Bovendien iemand met de ideeën van een 19e eeuws fossiel (a la Trump en WIlders om een paar medestanders te noemen) wijst niet op een bezonken inzicht in wat voor Europa goed is. Dat het voor korte termijn opportunisten wellicht positief lijkt is dan ook precies wat het is: een kortzichtige oppotunistische visie.
  Waar je overigens de idee vandaan hebt dat Macron een ¨empty suite” zou zijn blijkt niet uit de zaken die hij in zijn korte regeer periode heeft gedaan. IK kan wel begrijpen dat Charles Gave als belegger als de dood is voor Macron net als overigens de vakbonden. Het feit dat hij wil proberen (of het hem lukt is de grote vraag) de bezem door de Franse financiële augiasstal te halen is uitermate zinvol, iets wat geen van de andere kandidaten (inclusief Le Pen maar die is nog nooit betrapt op een steekhoudende gedachte) heeft genoemd in zijn verkiezingprogramma. Ik betwijfel dan ook sterk dat je dat hebt ingezien. Wij, de noordelijke landen, wijzen altijd meteen naar de zuidelijke landen als het om financiële misstanden gaat maar Frankrijk hoort daar even zeer bij met net als Griekenland onzinnige (ambtenaren)-pensioenstelsels en meer riante onzinnige voorzieningen voor overheidsdienaren met de daarbij behorende spilziekte en “Peters principe” in aanstellingsbeleid.
  Als ik daarnaast lees dat je vind dat Trump het “fantastisch gedaan heeft” kan ik dat waarderen als ironisch commentaar maar het feit dat deze – zoals je hem terecht noemt “nitwit” – het land met het machtigste leger bestuurt geeft mij ook koude rillingen.
  M.vr.gr.
  J.L. Blom

Reacties zijn gesloten