Leidt een Brexit tot een beurscrash en chaos in Europa?

Op de Beurs komt het gemiddeld eens in de tien jaar voor dat zich een ultieme beleggingskans voordoet, een gebeurtenis waarbij je weet dat de koersen heftig in beweging zullen komen.  Voorbeelden hiervan zijn de aanslagen van 11 september 2001, de val van Lehmans Brothers Bank die een domino effect veroorzaakte in de financiële sector en Banken zoals ABN en Dexia maar ternauwernood van de ondergang gered konden worden en regeringen met noodleningen moesten komen om ogenschijnlijk onwankelbare instituten en de spaartegoeden van de eigen bevolking veilig te stellen.

In de aanloop naar het referendum op 23 juni 2016 over een mogelijke uittreding van het Verenigd Koningrijk uit de Europese Unie, lijkt de kans reëel dat Britten de EU de rug toe gaan keren. Het concept van een verenigd Europa was al niet erg populair bij de Britten  moet de gemiddelde Brit ook niets hebben van de betutteling en opgelegde regels door de Europese Unie. De bemoeienis van Brussel tast de gevoelens van Britse soevereiniteit aan.  Mocht een Brexit werkelijkheid worden, dan kunt u  zich alvast voorbereiden op extreme effecten op politiek en financieel gebied.
Immers  het voortbestaan van de Europese Unie,als tweede economische macht in de wereld,staat op het spel. Als een Brexit werkelijkheid wordt schept dit een precedent voor andere landen en hangt de Europese Unie als los zand aan elkaar.
Niemand kan de uitslag van het referendum voorspellen en het is juist deze onzekerheid die kansen biedt. Stond de GBP ten opzichte van de USD op 1.56 in september 2015 staat de GBP op dit moment van schrijven op 1.41. Te voorspellen is dat bij een Brexit de GBP nog meer in waarde zal dalen en bij een aanblijven de waarde zal stijgen.

Wij hebben een rapport opgesteld dat u absoluut moet lezen,  hierin geven wij gratis de risico’s en kansen van een mogelijke Brexit weer.

Financial times: “Brexit – uittreding van het Verenigde Koningrijk uit de Europese Unie. De financiële marken zijn terecht bezorgd. De gevolgen kunnen  ongelofelijk groot zijn”
Private equity boss Guy Hands:“Brexit will almost certainly lead to a break-up of the EU and then to war within Europe”
BlackRock:  “If UK  there was a vote to leave the EU, predicting that equities, sterling and the London property market were all likely to suffer”
Credit Suisse Bob parker: “Credit Suisse Group AG senior adviser Bob Parker warned that about 45,000 jobs in the City of London could be at risk if Britain votes to leave the European Union”

Vul uw gegevens in en ontvang nu gratis dit rapport, behoedt uzelf voor onnodig verlies

Naam:
Mobiel:
Email Adres:
Akkoord:

 

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten.