Misverstand over goud

Op de één of andere manier ontstaat er soms toch een misverstand over goud.
In mijn ogen is goud een andere valuta en is het een prima plek om spaargeld in weg te zetten.
Maar… Dat houdt dus ook in dat ik het eens ben met Warren Buffett dat beleggen beter is…
Waar ik het echter niet mee eens ben, is dat beleggen beter is voor je spaargeld.
Maar wat is dat het verschil tussen spaargeld en beleggingsgeld?
In mijn ogen is spaargeld het geld dat je direct en zonder veel risico (met name investeringsrisico) cash wilt kunnen hebben. Dat kan zijn om iets te kunnen kopen, zoals een auto, een wasmachine of een TV als die kapot zouden gaan.
Wel durf ik valutarisico te lopen op mijn spaargeld en dus op de goudprijs. Dit omdat ik van mening ben dat op de lange termijn goud meer waard zal worden ten opzichte van de Euro en Dollar die er immers steeds meer verzonnen worden. De Euro en Dollar verwateren, daar waar goud in balans is. Er komt net zoveel bij als dat er vanaf gaat.
Ik beleg dus niet in goud, ik hou mijn spaargeld aan in goud.
Liever goud dan Euro’s.
Maar in mijn beleggingsdeel van mijn vermogen, liever aandelen dan Euro’s.
De AFM heeft in Nederland goud als beleggingscategorie aangewezen. Ook de AFM heeft het dus niet begrepen. In hun geval niet zo vreemd, want ze zijn hongerig naar macht. Door het een belegging te noemen kon de AFM haar macht vergroten. Dan is de ‘vergissing’ dus snel gemaakt.

Bron: BeursBox.nl Misverstand over goud

4 thoughts on “Misverstand over goud

 1. u geeft aan uw spaargeld aan te houden in goud neem aan in[fysiek goud
  dan gaat u met uw beleggings geld gaat u risico nemen
  ik vind dit een rare strategie van beleggen of zoals u wilt van vermogen op te bouwen verder vind ik dat u niet transparant bent in uw weergave in de verdeeldheid van het totale vermogen voor het een of het ander niet iedereen heeft dezelfde behoefte
  als u vind dat goud een veilige haven is waarom dan niet een gedeelte van u vermogen op eventuele kort lopende bank producten en de rest in verhandelbare kleine goud aandelen baartjes goud of munten lyk my een stabiele dan lees ik verder dat goud een gouden toekomst te gemoet gaat of heeft u het idee dat de beurs weer terug gaat naar de betere tyden?
  verder zie ik niet dat de vast goed fondsen met de hoeveelheid van leegstand in de kantoorbranche er goed voorstaan klein winkelbedryven sluiten de deuren wy stimuleren het internet door veel aankopen te doen via dat kanaal ik vind het een onzekere toekomst ons midden en kleinbedryf is de motor van onze economie ;daarom VOORZICHTIGHEID IS GEBODEN VOOR DE KLEINE BELEGGER

 2. Beste Jan, u schrijft:
  “u geeft aan uw spaargeld aan te houden in goud neem aan in[fysiek goud
  dan gaat u met uw beleggings geld gaat u risico nemen
  ik vind dit een rare strategie van beleggen”

  Dat is uw goed recht. Net zoals ik het volkomen logisch vind om het zo te doen. Beleggers zijn het in principe nooit met elkaar eens. Immers zou er anders geen handel zijn.

  U schrijft: “verder vind ik dat u niet transparant bent in uw weergave in de verdeeldheid van het totale vermogen voor het een of het ander niet iedereen heeft dezelfde behoefte”
  U geeft hier zelf uw laatste woorden het antwoord al. Wat heeft het voor zin om hier ‘heel transparant’ over te zijn? Immers heeft niet iedereen dezelfde behoefte. Het heeft dus geen enkele zin hier precieze percentages te noemen. Het is voor iedereen anders.

  U schrijft: “als u vind dat goud een veilige haven is waarom dan niet een gedeelte van u vermogen op eventuele kort lopende bank producten en de rest in verhandelbare kleine goud aandelen baartjes goud of munten”.
  Nu, waarom zou ik, als ik iets goed vind, ergens anders in gaan zitten? Dat zou toch niet logisch zijn?

  De zwakte van de vastgoedsector ben ik met u eens en het steeds meer kopen via Internet is de dood in de pot voor de lokale economie en de lokale MKB bedrijven. We doen het onszelf aan door hen geen omzet te gunnen. Daar hebben we dan op termijn zelf last van, want als die kleine bedrijven weg zijn, is kennis weg, is werkgelegenheid weg en is de lokale sponsor voor sportclubs weg.

 3. Hallo!
  Leuke site, maar heeft u wel eens geprobeerd uw eigen website te bekijken op een smartphone?
  Bij mij is die op twee verschillende smartphones NIET goed te lezen omdat steeds bij ieder nieuws item het verzoek van uw Goud Rapport er beeldvullend overheen komt en niet is weg te drukken. Dit probleem treedt op bij zowel de email nieuwsbrief alswel de webpagina.
  Tevens stoort het bovenste ‘Reactie BeursZ’ menu, waardoor de effectieve lees oppervlakte nog kleiner wordt aan de bovenkant.

 4. Bedankt voor uw meldng Herb.
  Wij gaan direct aan het werk om dit probleem te verhelpen zodat smartphone gebruikers de site gewoon kunnen bekijken.

Reacties zijn gesloten