Moet een munt wel waarde hebben? (Tom Lassing)

By Tom Lassing / 15 april 2018

De voorspellingen van de deskundigen gaan van een bitcoin die niets waard is tot een bitcoin die een miljoen per bitcoin waard gaat zijn.
Ik raad u aan uit de gaan van de eerste. Een bitcoin die niets waard is.
De reden is in mijn ogen simpel. Waarom moet een munt geld waard zijn?
Dat idee is toch waanzin.
Als mensheid hebben we dat al geprobeerd met gouden en zilveren munten. We zijn daar van afgestapt omdat het niet praktisch was.
Wat belangrijk is, is dat we de gebruikte munt kunnen vertrouwen. Zo hebben we in het dorp waar ik woon met carnaval drankmuntjes. Dat zijn plastic muntjes waarmee je dan in meerdere cafés drank kan bestellen.

Dat muntje zelf is niets waard. Je moet het voor veel te veel geld kopen en iedereen hoopt maar dat er niemand deze muntjes illegaal bij gaat drukken.
Ook moet je maar hopen dat de cafés de muntjes blijven accepteren. Ondertussen heb ik al een hele verzameling van muntjes van cafés die niet meer bestaan… Ik had iets te veel vertrouwen.
Het muntje zelf is als drager van de waarde in feite waardeloos. Wat belangrijk is, is de belofte van waar het voor staat.
Een bitcoin met een waarde van een miljoen euro is daarom de grootste waanzin die je je maar kan bedenken.
Dat wil niet zeggen dat het niet kan. Mensen zijn wel vaker domme schapen gebleken, maar het is waanzin en ik geloof daar dan ook niet in. De gekte bracht bitcoin al tot 20.000 dollar. In die zin is het gedrag van de kudde zeker belangrijk.
De kudde rent nu de andere kant op, terug naar nul. Dat zal niet in een rechte lijn zijn, maar overweeg deze vraag: Waarom zou een munt zélf veel geld waard moeten zijn?
Als u zich afvraagt waarom ik NU pas kom met deze waarschuwing en niet in december, dan ligt dat aan u. IK kwam wel met die waarschuwing, maar slechts een enkeling wilde het toen in de gekte ook lezen. Ik heb al heel lang gezegd dat de gekte de munt wel eens tot 20.000 zou kunnen brengen. De echte waarde is echter nul, vergeet dat niet.

Bron: BeursBox.nl

1 comment

Leave a comment: