Het net om Trump sluit zich

By Tom Lassing / 23 december 2017

President Trump heeft als ondernemer zijn ziel en zaligheid in de jaren negentig aan de Russen moeten verkopen. Na zijn faillissementen en zijn betaling wangedrag naar onderaannemers toe was er geen Amerikaan meer die hem nog geld wilde uitlenen. In Rusland waren op dat moment enkele oligarchen die hun deels illegaal verkregen vermogen wilden witwassen en liefst in het westen.
Via Deutsche Bank werden daarop in het westen ondernemers gezocht die vooral in onroerend goed het e.e.a. aan zwart Russisch geld wilden investeren.
Het is geen geheim dat Trump één van die vastgoed ondernemers was. Hij was ideaal voor ze, want hij was blut en hij was prima ingevoerd in de markt. Iedereen kende hem ook en dat was een pluspunt. Zijn eigen zoons hebben toegegeven dat ze enorme sommen Russisch geld ter beschikking gesteld kregen. Was dat wit geld, of was het zwart? Dat is tot op de dag van vandaag onduidelijk.
Bekende persoonlijkheden staan snel boven verdenking. Dat maakte Trump ideaal voor de Russen.
Zo kon ook iemand als Madoff tientallen jaren uit beeld blijven.
De speciale FBI onderzoeker Robert Mueller heeft nu bij Deutsche Bank de bankgegevens van Trump opgevraagd.
Dit is de tweede keer dat Deutsche Bank het verzoek om de gegevens van Trump kreeg. De eerste keer kwam het verzoek vanuit de Amerikaanse Senaat en toen weigerde de bank, omdat er geen goedkeuring van een rechter aan de aanvraag ten grondslag lag. Dat excuus geldt nu niet meer, want Mueller heeft nu de aanvraag vergezeld doen gaan van de goedkeuring van een bevoegde rechter.
Deutsche Bank heeft in ieder geval laten weten dat ze mee zal werken aan elke legale aanvraag. Tevens heeft de bank aangegeven dat in een eigen (oud) onderzoek nooit is gebleken dat het account van Trump gekoppeld was aan de Russische witwassers. Dat eigen onderzoek was echter van voor het moment dat Deutsche Bank door de mand viel als witwasser voor de Russen. Grote kans dat ze indertijd hoopten dat met hun eigen conclusie de kou uit de lucht was. Als Mueller nu wel wat vindt, dan is dat een extra smet op het blazoen van Deutsche Bank. Zouden ze er mee zitten? Het blazoen van Deutsche is ondertussen toch al hoogglanzend zwart van kleur. Ook Trump lijkt tot op heden immuun te zijn voor slechte pers. Als echter een misdaad aan het licht komt, dan kan het plaatje er wel eens anders uit gaan zien.
Achteraf gezien had Trump Comey niet moeten ontslaan. Comey was nooit zo ver als Mueller gegaan.

Bron: BeursBox.nl

Leave a comment: