Risico’s zijn zeer hoog nu

Leuk is het niet maar wel zaak om nu extra op te letten want de berichten en de grafieken zijn erg verontrustend deze week.

Een groot aantal banken zitten diep in de problemen  link

De beurs is nu bij definitie van de technisch analisten ook een bear market.

De comex goud opslag is zo goed als leeg en de goudprijzen schieten omhoog zelfs niet te stoppen door de mooie cijfers van vrijdag 14:30, waar blijkbaar ook niet veel waarde aan gehecht werd blijkens het snelle herstel van de forse dip tot 14:45.

NFP-5februari

Tom heeft deze week de rest van zijn cash positie in goudmijnen gezet, ik had dat al twee weken geleden gedaan.

Jack heeft ook zijn posities in edelmetaal mijnen uitgebreid.  Maarten Verheijen schreef dinsdag dat hij “all-in” is gegaan op edelmetaal.

Ik denk dat de bodem achter ons ligt en vanaf nu is het  kijken hoe ver het loopt.   Kijk ook Willem Middelkoop  of Rick Rule van Sprott Asset

Dus als u een van die mensen bent met veel geld op uw spaarrekening is het tijd om nog eens goed na te denken  gezien de problemen met de banken, Europese garanties en http://www.nu.nl/sparen/4209789/spaartegoeden-nederlanders-met-45-miljard-euro-gegroeid.html   Dat spaartegoed kan dan nog handig zijn op de problemen van  Deutsche Bank,  Barclays, Unicredit, RBS, BNP, *kuch* ING *kuch* bank en de Spaanse Banco Santander zie hele lijst hier. 

 

Goud is wel erg hard gestegen en zal waarschijnlijk weerstand ondervinden in de zone 1180-1200. De verwachting is dat daar nog een terugval komt want koersen gaan nooit in een rechte lijn omhoog.  Maw. dat zijn de kansen om de goudmijnen posities iets goedkoper te bouwen.

dgx5feb2016

Tip: http://www.zerohedge.com/news/2016-02-05/22-signs-global-economic-turmoil-we-have-seen-so-far-2016-just-beginning

 

2 thoughts on “Risico’s zijn zeer hoog nu

  1. Verwacht ook terug val die wel nogmaals opnieuw aan de goudboom zal geschud worden, en heb dit al vele
    malen opgemerkt heb in de loop van de laatste jaren. Zeker indien de beurzen zouden stijgen en anders door
    de kunstmatige papieren goudcontracten en deze machten die altijd al aanwezig zijn geweest, en de vraag is voor hoelang nog.

  2. Ze zijn nu wel redelijk uitgeschud aan de goudboom blijkens die comex voorraad. En dan houd de comex notering voor goud gewoon op.
    Dat is al eens eerder gebeurd met een andere commodity ( ff vergeten welke) , toen er niet meer geleverd kon worden. Openstaande contracten werden contant afgewikkeld en klaar.
    .

Reacties zijn gesloten