Sparen kost geld. Wat dan te doen?

By Tom Lassing / 30 november 2013

Sparen kost geld, want de inflatie is hoger dan de rente. Sparen kost dus koopkracht. Daarnaast loopt u bij de reguliere banken het risico dat ze failliet gaan omdat ze stunten met het spaargeld van de klanten.
Zeg niet dat dit niet kan gebeuren, ABNAMRO, Fortis, Dexia en SNS gingen onderuit en ING Bank moest met 10 miljard euro ondersteund worden. ALLE banken kunnen failliet gaan en zo heel veel is er niet voor nodig. Ze hebben immers maar heel weinig eigen vermogen en een paar tegenvallers kunnen voldoende zijn.
Maar wat kunt u doen naast sparen?
– De beste oplossing is ondernemen. Ga investeren in uw eigen bedrijf en zet uw geld zelf aan het werk.
– Of ga uw spaargeld inzetten door het bij anderen te investeren. Zo kunt u in feite ook uw risico spreiden, want u kunt op die manier in meerdere bedrijven investeren.
– Beleggen op de beurs is ook mogelijk, maar is extreem gevaarlijk. De beurs is de speelplaats van de grote banken en die verdienen samen honderden miljarden op de beurs. Wie denkt u, betalen die winsten? Op de beurs beleggen is een vak en als u dat vak niet verstaat, blijft u beter ver weg van de beurs.
– Er is één product op de beurs waarmee deskundige particulieren echter wel structureel geld verdienen en dat zijn opties. De reden is simpel, je kan op de beurs ook opties schrijven. Wie schrijft blijft… ALS u dus iets op de beurs gaat doen, laat het dan in opties zijn.
– Overweeg ook eventueel een deel van uw vermogen in goud en zilver te stoppen. Puur als spaargeld in een andere valuta, waarbij u zowel goud als zilver in feite als een andere munteenheid ziet. U kunt uw goud of zilver overal in de wereld inwisselen tegen welke andere valuta dan ook. Alle andere valuta zijn echter geldsystemen op basis van vertrouwen. Goud en zilver zijn anders. Dat is fysiek aanwezig en er rust geen risico op… tenminste, als u het daadwerkelijk fysiek in bezit heeft. In de periode 2000 tot 2011 gingen de koersen van goud en zilver extreem omhoog. In de periode daarna was er een jarenlange correctie. Gezien het feit dat zowel Japan, Amerika als Europa geld blijven bijdrukken, is de verwachting logisch dat goud en zilver op termijn weer moeten aantrekken. Op de korte termijn echter, zijn ze net als alle andere valuta speelbal van speculaties, manipulaties en simpelweg valutaschommelingen.

Bron: BeursBox.nl Sparen kost geld. Wat dan te doen?

Leave a comment: