Waarom de gratis nieuwsbrief elke dag

By Tom Lassing / 11 februari 2014

Van nieuwe lezers krijg ik regelmatig de vraag waarom ik iedere dag de Beursbox nieuwsbrief schrijf. Ze is immers gratis en waarom doe je zoiets?
Belangrijk om te weten is dat ik schrijf en ben gaan schrijven omdat ik indertijd boos was. In 1993 toen ik begon, was ik boos over de leaseplan constructies. Ik zag de opzet en realiseerde me dat de kans op een drama voor de deelnemers aanzienlijk was.
Ik ben dus gaan schrijven (maandelijkse nieuwsbrief indertijd) om mensen te waarschuwen tegen de risico’s.
Waarschijnlijk hebben maar weinig mensen mijn waarschuwingen indertijd serieus genomen, want de leaseplannen waren een groot commercieel succes voor de uitgevers.
Jarenlang kreeg ik reacties van lezers die me voor gek verklaarden. Op hun jaarlijkse overzichten stonden prachtige rendementen. Ik was een dwaas dat ik er zo tegen was. Deze instituten hadden een goede naam te verliezen, die zouden geen rommel in de markt brengen…
Uiteindelijk ging het dus wel mis voor de klanten en helaas ook nog eens precies zoals ik altijd al had aangegeven.
De gedupeerde lezers waren weer niet blij met me, want als je me eerst regelmatig hebt aangegeven dat ik een dwaas ben, dan ben je niet blij als je vervolgens zelf je geld kwijt raakt door je eigen dwaasheid omdat je niet luisterde naar de achteraf wijze raad van de ander.
Ik raakte na het leaseplan debacle dus weer wat lezers kwijt, maar verkreeg er gelukkig ook veel nieuwe bij. Het ging echter vanaf het begin al om meer dan alleen leaseplannen. Ik ben ik de loop van de jaren blijven zoeken naar slechte producten en bedrog opzetjes. Als een soort geweten van de markt heb ik ook een prachtig boekje over fraude en bedrog geschreven. U kan dat hier gratis opvragen. Er is net weer een nieuwe uitgave van uitgekomen: http://www.beursbox.nl/files/pdf/bedrog.pdf

De maandnieuwsbrief op papier werd uiteindelijk in 1999 een dagelijkse digitale versie en sinds april 2001 is dat onder de Beursbox vlag.
Iedere ochtend sta ik om 06:15 uur op om u voor 09:00 uur de nieuwsbrief toe te kunnen zenden. (De verzending zelf kost enige tijd, dus mogelijk ontvangt u de nieuwsbrief vaak ergens tussen 08:30 en 09:30 uur.)
Werk ik dan niet meer?
Neen, inderdaad, ik werk als zodanig al sinds april 2001 niet meer. Mijn nieuwsbrief is in feite mijn werk geworden. Dat en nog 1000 andere activiteiten. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden en leef mijn droom.
Regelmatig geef ik in mijn eigen presentatieruimte presentaties, zoals recent een beginnerscursus optiebeleggen die ik 11 en 21 maart ga herhalen. Dat is ook een soort hobby.
Ik ben nu ook weer bezig met de voorbereiding van een nieuwe ondernemerscursus die letterlijk zes maanden in beslag gaat nemen. Lijkt me ook fantastisch om te doen. De deelnemers gaan leren hoe ze een onderneming op kunnen zetten, of kunnen aanpassen. Ze gaan het ongetwijfeld alleen heel anders uitvoeren dan dat ik dat deed, want ieder mens is anders.

Waarom schrijf ik deze Beursbox nieuwsbrief? Nu, deels nog altijd omdat ik kwaad ben. Het constante bedrog van de banken en partijen in de financiële wereld, maar ook het gekonkel van wereldwijd actieve bedrijven als Monsanto en Bayer etc, blijf ik aan de kaak stellen. Ook slecht beleid van regeringen zal ik blijven aanvallen. Maar ik schrijf vooral omdat ik het schrijven leuk vind.
Dat het gratis kan, is de mazzel voor ons allen. Voor mij, want zo kan ik voor meer lezers schrijven, maar ook voor u, want veel goedkoper kan het niet worden.
Ik maak voor mijn gevoel geen deel uit van de financiële wereld. Ik heb vroeger als scholier wel wat vakantiewerk bij de Rabobank gedaan, maar serieus bij een bank werken, daar heb ik altijd voor bedankt. Die opstelling heeft voorkomen dat ik vermogensbeheer diploma’s verkreeg. Immers moet je daarvoor twee jaar gebrainwashed binnen de sector worden.
Ik heb wel aandelen van enkele banken.
Wil je immers invloed van binnen uit, dan zal je dat moeten doen als aandeelhouder.
Ik ben ook lid van de lokale Rabobank en werk momenteel binnen een vrijwilligersproject samen met ABNAMRO.
In Best en Oirschot gaan we bijvoorbeeld samen met de ABNAMRO een beursvloer organiseren. www.beursvloer.org. Dit wordt al sinds 1996 in heel wat dorpen en steden in Nederland gedaan en als dat bij u nog niet het geval is, dan raad ik het van harte aan.

Nog geen Beursbox Nieuwsbrief lezer? Schrijf hier in, het is gratis.

Leave a comment: