Waarom de VS Huawei aanpakt

By Tom Lassing / 16 februari 2019

Ik verbaas me over het feit dat blijkbaar niet iedereen door heeft wat er hier speelt.
De dochter van de oprichter van Huawei is op aangeven van de VS in Canada opgepakt. Ze zou stoute dingen gedaan hebben waaronder bedrijfsgeheimen gestolen hebben van T-Mobile. Huawei zelf zou de Chinese overheid in staat stellen de klanten van het bedrijf te bespioneren.
Wat speelt er echt?

 • China heeft de laatste maanden steeds meer praatjes gekregen en heeft zelfs de euvele moed gehad om deals te sluiten met bijvoorbeeld Rusland waarbij ze niet langer de Amerikaanse dollar als handelsmunt gebruiken. Voor de VS een zonde die ernstig genomen wordt, want het wereldwijde gebruik van de dollar houdt Amerika aan de macht.
  Immers kan de VS tegen de kosten van hete lucht dollars maken, die vervolgens tegen dure producten en diensten van de VS gekocht moeten worden. Heel die discussie van Trump over de handelstekorten gaan nergens over, want de VS speelt al vals door haar munt niet aan banden te leggen. De hoeveelheid dollars is nu namelijk een staatsgeheim.
  China heeft daarom steeds vaker lak aan de Amerikaanse sommatie aan de wereld om bij internationale handel de dollar te gebruiken en de VS is daarom sinds kort een andere taktiek gaan toepassen. Het is begonnen om Chinese bedrijven te pesten.
  De bedrijven mogen geen overnames in de VS meer doen. Hun managementleden zijn nergens in de wereld nog veilig voor een aanhoudingsverzoek vanuit de VS. Huawei is uitgekozen om China duidelijk te maken wat de VS in feite met elk Chinees bedrijf kan doen.
  De VS misbruikt daar ondertussen de internationale wetgeving op een vreselijke manier mee, maar het alternatief is een oorlog zoals ze Irak, Libië en Syrië aangepakt hebben die in feite iets vergelijkbaars met de dollar wilden doen.
  Ook Venezuela wil zich losmaken van het dollar imperium en we zien nu hoe de VS zich keihard met interne nationale zaken binnen Venezuela bezig houdt. Dacht u werkelijk dat het volk van Venezuela de Amerikanen ook maar ene zier kon schelen? Neen, het gaat de VS puur om de dollar hegemonie.
  Zo ook bij Huawei. Het is de manier waarop de VS laat zien dat er nog niet gemorreld mag worden aan de wereldmunt.
  In mijn ogen een verloren strijd, maar de VS geeft maar niet zo maar op en de standpunten verharden zich, want China voelt ook wel dat het iedere dag sterker wordt.

Bron: BeursBox.nl

Leave a comment: