Waarom krijgt goud klappen?

By Tom Lassing / 24 september 2013

GoudHet zal u niet ontgaan zijn, vorige week heeft de goudprijs een achtbaan ritje laten zien. Van 1370 naar 1290 en terug naar 1370 en weer terug naar 1320. Wat is daar de reden voor, want fysiek goud wordt enorm gevraagd in het Verre Oosten dus je zou anders verwachten. Er zijn meerdere redenen voor die achtbaan. Maar eerst moet u weten dat de hoeveelheid papieren goud nu zo groot is geworden dat er 50 beleggers zijn die denken dat ze dezelfde ene ounce goud bezitten.
De handel in de papiertjes die zeggen dat ze goud vertegenwoordigen is dus enorm. Het vertrouwen in de GLD ETF heeft een knauw gekregen nu steeds duidelijker wordt dat het één grote fraude is. Er is geen 100% gouddekking al willen ze de beleggers anders doen geloven.
Maar even buiten dat. Er is nog een reden dat de goudprijs onzeker moet blijven. Goud mag vooral geen alternatief voor de dollar of de euro zijn. Dat is ook de reden dat de Indiase overheid nu zo tegen verdere goudimport is. Ze is als de dood voor het moment dat mensen liever goud als munt gebruiken als de Rupee.
Zou het volk liever goud gaan gebruiken, dan is de regering namelijk de controle kwijt. Nu kan de regering van India (maar hetzelfde geldt in Europa en Amerika) ongestraft geld bijdrukken en zich rijker wanen dan ze is. Men het nepgeld dat ze ons opgedrongen hebben kunnen de regeringen ons onderdrukken en in toom houden. Zodra we goud als munt gaan zien wordt het anders. Dan zijn we niet langer te onderdrukken omdat goud in feite ‘ons’ geld is.
Dat we dus afgelopen week een enorme zwieper in de koers van goud zagen is geen verrassing. Bernanke’s mededeling dat de tapering uitgesteld gaat worden was een enorme reclame voor goud. Ik had niet anders verwacht dat de goudkoers er door zou bewegen. De negatieve reactie werd veroorzaakt door het schort gaan van de grote banken in papieren goud. via die weg proberen de banken en de regeringen goud voor zoveel mogelijk mensen oninteressant te houden. Want zodra de meute ziet dat het het enige echter en haalbare alternatief op nepgeld is, dan zijn voor zowel de banken als de regeringen de rapen gaar.

Bron: BeursBox.nl Waarom krijgt goud klappen?

2 comments

Leave a comment: