Wat gaan we doen na de dollar?

By Tom Lassing / 18 maart 2014

Is er al serieus te bedenken wat we na de val van de dollar gaan doen?
Die dollar val komt er aan. Niemand weet hoe snel, maar het is 100% zeker dat ze komt. De vraag is echter wat er daarna komt.
James Richards vertelde bij RTL terecht dat niet uitmaakt wat de oorzaak van de val is. De oorzaak is het corrupte systeem, daar is geen twijfel over. Er komt een keer een druppel die de emmer doet overlopen en wat die specifieke druppel is, dat doet niet ter zake.
De dollar valt en dan?
Dezelfde dollar maar dan met enkele nullen minder op de biljetten? Dat is in veel landen met hyperinflatie steeds de oplossing. Maar valt de dollar wel door hyperinflatie?
De kans is groot, mede omdat er zoveel dollars bij komen, maar is dit niet alsnog zoeken naar die befaamde druppel?
Als de dollar gevallen is, kunnen we het dan voor elkaar krijgen om een eerlijker geldsysteem te bewerkstelligen, of komt er een munt die NOG meer dan de dollar door de rijkste bankiers aangeboden wordt?
James Richards had het er al over. De befaamde mandjesmunt van het IMF.
Daarin zitten een aantal wereldmunten en je dan de verhouding tussen die munten aanpassen.
Zouden we meer vertrouwen in die munt hebben?
Ik persoonlijk niet. Immers is die munt helemaal ver weg van welke democratische controle dan ook. Die munt is alleen nog maar een extra slag erger dan de dollar.
Wie heeft die bankiers van het IMF in de greep? Niemand! Zelfs de rijkste en machtigste staten zullen niet in staat zijn iets tegen deze machtige bankiers te ondernemen. Die mandjesmunt is hun greep naar de definitieve macht.
Maar wat zijn er dan voor alternatieven?
Goud… ja, dat is mogelijk. Maar veel goud is al in handen van de centrale bankiers, dus is dat niet lood om oud ijzer?
Bitcoins of een andere virtuele munt? Ik ben er niet gerust op. Het gemis aan centrale sturing heeft bij bitcoin een enorme startfraude kunnen bewerkstelligen. Daarnaast is alles nog verre van stabiel. Het idee is goed, maar er is meer controle op nodig. Ik zou zo graag geloven in de goedheid van mensen, maar als zwaar betaalde bankiers de zaak nog flessen om maar nóg rijker te worden, terwijl ze alles al hebben, waarom zou ik dan vertrouwen moeten hebben in techneuten, hackers en webentrepreneurs die in een virtuele munt een manier gevonden hebben om vooral zelf ook rijk te worden?
Wat gaan we doen na de dollar? Ik zet uiteindelijk toch in op goud. Dat is echt en niemand kan het echte goud bij maken. Helaas is wel gebleken dat men wel in enorme hoeveelheden papieren goud kan bij maken. Dat is dan weer te danken aan die ‘betrouwbare’ bankiers…
Met alle nadelen van goud, is het uiteindelijk wel de oplossing met de minste nadelen en de meeste praktijkervaring. Duizenden jaren praktijkervaring.

Bron: BeursBox.nl Wat gaan we doen na de dollar?

2 comments

Leave a comment: