Wilt u (zakelijk) overstappen naar een andere bank?

By Tom Lassing / 23 november 2013

Lees voordat u uw voornemen aan uw bank kenbaar maakt eerst dit artikel goed door!
Het belangrijkste advies dat ik u geven kan, haal eerst het grootste deel van uw geld van uw bankrekening af, VOOR u ook maar iets gaat doen!
ZELFS voor u naar de andere bank gaat om daar de rekeningen te openen!
U moet er namelijk rekening mee houden dat de banken aan elkaar doorgeven dat u van plan bent over te stappen.
Stel dat u het anders doet, wat kan u dan overkomen?
– Het kan u dan overkomen dat uw huidige bank een fors deel van uw geld achter houdt. Ze doen dat onder het mom van zekerheidstelling. Ze zijn dan namelijk bang dat er later nog rekeningen komen die u niet meer gaat betalen. Om dat te voorkomen houden ze een flink deel van uw geld voor zes maanden vast.
U kan daar in dat geval weinig tegen doen. Zelfs als u het geld hard nodig heeft is de bank nier bereid u uw geld over te maken. U zal zes maanden moeten wachten op uw eigen geld. Neem dat risico dus niet en haal uw geld van de rekeningen voor uw uw voornemen om te vertrekken aan hen bekend maakt.
Let ook op bij de nieuwe bank. Als u daar aangeeft dat u voor uw spaargeld een extra rekening wilt openen om uw risico te verlagen, loopt u de kans dat ze u de rekening weigeren. Banken willen namelijk niet dat u uw risico gaat verlagen.
Ze hebben liever geen klanten die dat doen, want iedereen die dat doet, die betaalt straks niet mee als een bank failliet gaat. Heeft u dus meer dan 100.000 euro spaargeld, zet dat dan op meerdere spaarrekeningen, maar zeg uw nieuwe bank niet dat het gaat om risicospreiding. Zeg ze dat hun rente u aanstaat en dat u daarom al uw spaargeld bij hen wil plaatsen.
Ja, dat is misschien niet helemaal de waarheid… Zo moet je tegenwoordig met banken omgaan, want die vertellen u ook niet helemaal de waarheid. Als u helemaal eerlijk bent, dan maken ze daar misbruik van en u bent daar slachtoffer van. Dus wees slim en ga met ze om zoals ze met u omgaan. Ik zeg niet keihard liegen, maar je vertelt als klant niet helemaal alles. Doen ze immers met u ook.

Bron: BeursBox.nl Wilt u (zakelijk) overstappen naar een andere bank?

Leave a comment: