Zilver, India, petrodollars, de VS & China

By Tom Lassing / 16 oktober 2013

Lees meer en bekijk het volledige overzicht op GoldRepublic.nl »

Spitznagel: “Interventiebeleid oorzaak van, niet oplossing voor, crises”

In werkelijkheid voer Bernanke een monetaristische koers met een voorkeur voor intensieve interventie, in de voetsporen tredend van vele economen die de lessen van de crisis van 1929 en de daaropvolgende malaise volledig verkeerd begrepen. De les is dat wanneer een corrigerende crisis plaatsvindt, interventie zeker niet de oplossing is — het is de oorzaak.

Dankzij de importtarieven op goud gaan Indiërs massaal in zilver

De afgelopen maanden ondernam de Indische overheid een wanhopige poging om de goudvraag uit India in te dampen. Het verhoogde meerdere malen de importtarieven op het edelmetaal; die momenteel de 10% evenaren, en voeren een actief ontmoedigingsbeleid. Het resultaat? Indiërs importeren inmiddels recordhoeveelheden aan zilver. De zilverimport staat nu bijna gelijk aan 4000 ton, een stijging van 138% ten opzichte van een jaar geleden.

Jim Grant: “Faillissement VS onvermijdelijk”

“Er bestaat een precedent voor een overheidssluiting,” merkte Lloyd Blankfein, de CEO van Goldman Sachs, vorige week op. “Er bestaat geen precedent voor een faillissement”. Hoe erg vergist hij zich. De Amerikaanse overheid bleef in gebreke na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, en het bleef in gebreke vele malen daarna.

Leave a comment: