Zilver heeft alles om dit jaar beter te presteren dan goud

baar-zilver1

baar-zilver1

“Zilver heeft alles om beter te presteren dan goud vanwege een dramatisch toegenomen investeringsvraag”, werd eerder deze week  verteld aan bezoekers van ‘s werelds grootste mijnbouw-conferentie in  Toronto.
Op de jaarlijkse conferentie van onderzoekers en ontwikkelaars van Canada Association (PDAC), uitte de
Duitse investeringsfondsmanager Oliver Frank ten opzichte van een overvolle zaal dat zilver waarschijnlijk eind dit jaar in de $ 25 range zal komen.  Deze gedurfde uitspraak voorspelt dus bijna het dubbele van de huidige zilverprijzen. En hij voegde eraan toe : “Een late 2009-piek in de opgehoopte marktvraag (met name onder de Europeanen), zal de katalysator blijken te zijn voor het bereiken van historisch nieuwe highs van de zilverprijzen.”
Olivier Frank, de CEO van het in Butzbach gevestigde investeringsfonds Silver  Capital AG, is ook van mening dat, tegen het einde van het jaar, een verhoogde mondiale vraag naar goud de $ 1.500 grens zal overschrijden. Dit is een verhoging van ongeveer 60% ten opzichte van de marktprijs van maart 2005.

Beide scenario’s komen voort uit het gegeven dat, in reactie op het ontstaan van hyper-inflatie in de Amerikaanse economie, beleggers het koppel goud en zilver zien als “veilige haven investeringen”.

Hoe u het beste profiteert van stijgende edelmetaal prijzen ? Klik hier  om het gratis goudrapport aan te vragen