Zilverprijs per kilo

zilverprijs per kilo
zilverprijs per kilo

zilverprijs per kilo

Zilverprijs per kilo

Af en toe krijg ik de vraag, Wat is de zilverprijs per kilo ? Nadat ik een bericht geplaatst had op BeurZ.com kwam ik er achter dat het rekenwerk dat nodig is voor de conversie van dollars naar euro’s en van troy ounce naar gram, al voor je gedaan wordt  op de kitco website.  Hiernaast staat de spotmarkt grafiek van zilver omgerekend in euro per kilo in plaats van de standaard notatie: dollars per troy ounce. De zilverprijs per gram is dus het getal aan de linkerzijde van de grafiek delen door 1000.  Op dit moment (1 oktober 2009) is de zilverprijs 0,38 euro per gram. (0,38 €/gram)

De verwachting is dat de edelmetaal prijzen gaan stijgen; een vriend van me heeft er net een rapport over geschreven klik hier als u wilt weten waarom hij denkt dat de prijzen gaan stijgen.

7 thoughts on “Zilverprijs per kilo

 1. Beste,

  Wat zilver betreft. Ik kocht 4 weken geleden bij de bank 3kg en heb ze vandaag bekomen.
  1kg van een bedrijf uit Brussel
  1kg van Degussa in Duitsland
  1kg van een bedrijf in Amsterdam

  De banken krijgen het gewoonweg niet meer voor elkaar. Ik zou zeggen “allemaal KOPEN”

  Mvg

 2. Hallo allemaal,

  Een vraag:

  Hoe krijg ik een bank zover dat ze het zilver (of goud of platina, om nog maar te zwijgen over exotische (platina)metalen) ook werkelijk (fysiek) leveren? Ik heb bij de ABN/AMRO zoveel gedoe gehad, dat ik er uiteindelijk maar van afzag. Ik heb de indruk dat ze het totaal niet (meer) zo graag doen. Een jaar of twintig geleden was het totaal geen probleem om bovengenoemde bank zover te krijgen (alle drie de metalen)? De enige “hobbel in het parcours” was dat ik er even een paar dagen op moest wachten. Verder totaal geen geharrewar. Kan dat nu nog ergens?? (Het op papier kopen en verkopen is geen probleem. Maar sinds ik weet dat er op papier zo’n vier keer zo veel edelmetaal op deze manier verkocht is dan er werkelijk aanwezig is, (Ik heb zo’n gevoel dat het al *helemaal* niet gaat lukken als er om een of andere reden al da niet “opeens” een “échte” crisis uitbreekt.)

  M.v.g. Arjan.

 3. Correctie op mijn vorige vraag: Het einde van de laatste zin ontbrak, zag ik helaas pas nadat ik de reactie verstuurd had. Laat ik de zin afmaken met: “heb ik er weinig vertrouwen meer in.”
  -Arjan Stam.

 4. Indien niet teveel moeite Roland,
  Om welke Bank gaat het in Rotterdam?
  Alvast hartelijk dank bij voorbaat,
  mvg, Ivo (roepnaam)
  Ps Laat U weten als er fysiel zilver door me aangekocht is.

Reacties zijn gesloten