Zilverprijs – zilverkoers – zilverprijs grafiek

By Tom Lassing / 12 oktober 2008

zilverprijs grafieken in euro dollar gram ounce

http://www.kitconet.com/charts/metals/silver/t24_ag_en_euoz_2.gifhttp://www.kitconet.com/charts/metals/silver/t24_ag_en_eukg_2.gif
zilverprijs in Euro per troy ounce (=31,103 gram)zilverprijs in Euro per kilo
zilverprijs
Zilverkoers in dollar per troy ounce (=31,103 gram)Zilverprijs in dollar per kilo
Bron: Kitco.com

Bovenstaande tabel van de zilverprijs, geeft de prijs in troy ounce en in de prijs in kilogram. Van oudsher wordt de zilverprijs wordt genoteerd in dollars per troy ounce (oz t).  De handel in dit edelmetaal staat bekend om de grote fluctuaties in de prijs.  Als u beleggingszilver wilt kopen kijk dan goed naar de historische prijzen voor een goed instap moment.

Manipulatie van de zilverprijs

Veel mensen gaan er vanuit dat de zilverprijs gestuurd wordt door grote marktpartijen.  De vraag naar zilver is veel groter dan het aanbod op de zilver markt. Een kijkje op ebay leerde mij dat er veel premie in de zilverprijs zit.  Er wordt op ebay namelijk 2 keer zoveel voor zilver gevraagd als de “officiële” zilverprijs. Na de aanval van grote marktpartijen op de zilverprijs in begin mei 2011 is overduidelijk geworden dan de prijs van zilver gemanipuleerd wordt. De levertijden van fysiek zilver beginnen vooralsnog tijdelijk op te lopen. Er is al sprake van een aankomende splitsing van papier zilver en de fysieke zilverprijs. Zodra dat gebeurd is het hek van de dam voor fysiek zilver. James Turk CEO van goldmoney sprak dat vermoeden uit in een recent interview.

Er ligt dus op dit moment nog een kans om zilver in te kopen onder de marktwaarde. Zodra de loskoppeling komt gaat het volgens mij een hele mooie trade worden. Zilver kunt u fysiek in huis halen let er dan wel op dat het “good delivery” baren zijn en dat u btw moet betalen. Als u online koopt bij goldmoney wordt er geen btw aangerekend.

Ontvang gratis het goudrapport waarmee u kunt inspelen op de stijgende zilverprijs en goudprijs.  Klik hier om goudrapport aan te vragen.

2 comments

Leave a comment: